Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.5.2021

Vremenska napoved - 11. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 11. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 11. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.5.2021Popoldne bo v glavnem jasno, na zahodnem delu države pa se bo postopno nebo pooblačilo. Proti večeru bodo tam že krajevne padavine. Pihal bo veter južnih smeri. Temperature bodo od 20 do 25, na vzhodnem delu države do 27 °C.
Preko noči se bodo padavine od zahoda okrepile in do jutra zajele vso Slovenijo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo padavine, zlasti na južnem delu države tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. maja
Nad zahodno in srednjo Evropo se bo v višinah zadrževal hladen in vlažen zrak, ozračje bo nestabilno. Ob koncu obdobja se bo nad zahodno Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo širilo proti Alpam.

Spremenljivo oblačno bo, vsak dan se bodo pojavljale krajevne padavine, zlasti plohe in posamezne nevihte. Verjetnost za padavine bo predvidoma najmanjša v nedeljo in ponedeljek. Čez dan bodo najvišje temperature do približno 20 °C.Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, v krajih zahodno od nas pa bo več oblačnosti. Popoldne bodo tam že krajevne padavine, deloma nevihte.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami. Ohladilo se bo.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijcih oblačno in megleno, popoldne ali zvečer bodo tam že krajevne padavine. Drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan jugozahodni veter. Temperatura na bo 1500 m približno 12, na 2500 pa približno 5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami. Meja sneženja bo na približno 2000 m. V začetku bo pihal rahel do zmeren veter južnih smeri, popoldne bo zapihal šibak severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na 2500 pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. maj:
11.5.1953
Dan se je začel z zelo hladnim jutrom. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer je termometer pokazal minus 10,4 stopinj C. V Ratečah je bila najnižja temperatura minus 6,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,9 stopinj C, v Mariboru minus 5,0 stopinj C in v Murski Soboti minus 4,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zakinthos | hribi