Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.5.2021

Vremenska napoved - 10. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 10. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 10. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.5.2021Popoldne bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na vzhodnem delu države do 27 °C.
Jutri bo v začetku še jasno. Popoldne se bo na zahodnem delu države nebo pooblačilo, pojavljati se bodo začele rahle padavine. Pihal bo veter južnih in vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, ob morju in na severovzhodu do 14, čez dan bodo najvišje temperature na zahodnem delu države od 19 do 23, drugje od 24 do 27 °C

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Padavine se bodo v noči iz torka na sredo od zahoda okrepile in razširile nad večji del države. Nastane lahko tudi kakšna nevihta.
V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in posameznimi nevihtami. Manj padavin bo na vzhodnem delu države, kjer bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. maja
Večji del Evrope bo pod vplivom območja z nizkim zračnim tlakom, v višinah se bo zadrževala hladna in nestabilna zračna masa. Ob koncu obdobja se bo najverjetneje iznad zahodne Evrope proti vzhodu razširilo območje z visokim zračnim tlakom.

V petek bo spremenljivo vreme, zlasti v zahodni polovici države bodo krajevne padavine, ki bodo predvidoma drugje nekoliko manj pogostejše. Dnevne temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C. Tudi v nadaljevanju bo vreme še nestalno z možnostjo padavin.Sosednje pokrajine
Danes bo jasno in toplo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju šibak do zmeren jugo.
Jutri bo v začetku še precej jasno, čez dan se bo zlasti v krajih zahodno od nas nebo pooblačilo. V Furlaniji-Julijski krajini se bodo začele pojavljati plohe.


Gorski svet
Danes zjutraj bo predvsem proti zahodu gorstvih prehodno več oblačnosti, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Čez dan bo precej jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Pihal bo zmeren, v visokogorju zjutraj tudi močan jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperature na 1500 m približno 11, na 2500 pa približno 6 °C.

Jutri zjutraj bo precej jasno, popoldne pa se bo nebo pooblačilo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperature na 1500 m približno 11, na 2500 pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. maj:
10.5.1955
Po svežem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zlasti na vzhodnem delu države močno segrelo. V Mokronogu se je temperatura z jutranjih 1,5 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Novem mestu s 3,6 stopinj C na 26,8 stopinj C, v Celju z 2,2 stopinj C na 25,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z 1,4 stopinj C na 24,0 stopinj C in v Mariboru s 3,4 stopinj C na 25,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kraymorie | oglasi