Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.5.2021

Vremenska napoved - 1. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 1. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 1. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.5.2021Popoldne bo deloma jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo le posamezne plohe in nevihte, zvečer in preko noči pa bodo prehodno zajele večji del Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na vzhodnem delu države približno 24 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo izrazitejše v Posočju. V začetku bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki se bo popoldne obračal na severno smer. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, čez dan bodo najvišje temperature na severnem delu države od 10 do 16, drugje od 17 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek bo dež zajel vso državo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine približno 1000 m. Na Primorskem bo zapihala burja.
V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, popoldne se bo postopno jasnilo. Ohladilo se bo.
V torek bo deloma jasno z dokaj svežim jutrom.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. maja

Nad Evropo bodo pihali razmeroma močni zonalni vetrovi. Napoved oscilacij polarne fronte v takem toku ni zanesljiva in se še spreminja.

Od srede do petka bodo občasno možni vplivi vremenskih front. Popoldanske temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C. Od sobote naprej bomo predvidoma pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s sončnim vremenom. Temperature se bodo postopno dvigovale.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo oblačno bo, več sonca bo na vzhodnem delu države. Zlasti v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine bodo nastajale krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo v krajih zahodno in severno od nas oblačno s padavinami, drugje bo do večera še v glavnem brez padavin vreme.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekoliko več sonca bo na vzhodnem delu države. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo izrazitejše v Posočju. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. maj:
1.5.1976
Mesec maj se je začel z zelo hladnim jutrom, po nižinah v notranjosti je bila slana. V Babnem Polju se je ohladilo na minus 8,0 stopinj C, na Letališču Brnik so izmerili minus 4,7 stopinj C, v Kočevju minus 3,9 stopinj C, v Murski Soboti minus 3,8 stopinj C v in Ljubljani minus 1,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tsarevo | oglasi