Nedelja, 23. januar 2022, 00:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.4.2021

Vremenska napoved - 9. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 9. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 9. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.4.2021Popoldne bo precej jasno, zlasti na severnem Primorskem in ponekod na Notranjskem pa zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.
Jutri bo v severni in vzhodni Sloveniji v glavnem jasno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v višjih predelih na zahodnem delu države pa pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, v severni Sloveniji približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo na vzhodnem delu države spremenljivo oblačno in v glavnem suho. Drugje bo oblačno, občasno deževalo, največ dežja bo v Posočju. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. aprila
V torek se bo južno od nas proti vzhodu pomikalo ciklonsko območje z vremensko fronto. Za njo se bo od severa nad srednjo Evropo in zahodni Balkan širilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna nekoliko oslabelo.

V torek bo oblačno s padavinami, ki bodo do srede zjutraj ponehale. Nekoliko ohladilo se bo. Od srede do sobote bo brez padavin, v nedeljo pa se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala. Postopno bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo več oblačnosti v sosednjih pokrajinah Italije, drugje bo precej jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter.
Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno, drugje bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Popoldne bo na območju Julijskih in Kamniško - Savinjskih Alp zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Drugje bo še pretežno jasno. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. V hribih v Posočju in na Notranjskem bodo občasno manjše padavine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3°C.

Vremenski pojavi na dan 9. april:
9.4.1956
Po nekaterih nižinah so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Mokronogu se je zjutraj ohladilo na minus 9,8 stopinj C, v Celju na minus 9,4 stopinj C, v Stari Fužini na minus 8,3 stopinj C, v Ilirski Bistrici na minus 7,6 stopinj C, v Novem mestu na minus 7,5 stopinj C in v Ljubljani na minus 5,3 stopinj C. Na Rudnem polju na Pokljuki se je temperatura spustila do minus 20,4 stopinj C, v Babnem Polju pa so izmerili minus 16,0 stopinj C.

9.4.2011
Predvsem na Primorskem je bilo izjemno toplo za letni čas, temperatura se je v veliko krajih približala 30 stopinj C. V Biljah se je živo srebro ustavilo pri 29,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu pri 28,3 stopinj C, na Letališču Portorož pri 27,9 stopinj C in v Postojni pri 26,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Auki / Malaita | photo bing