Petek, 28. januar 2022, 02:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.4.2021

Vremenska napoved - 8. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 8. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.4.2021Sredi dneva in popoldne bo v glavnem jasno, zlasti v severnih, vzhodnih in deloma osrednjih krajih pa bo občasno nekoliko več oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12 °C.
Jutri se bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, drugje bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, na Goriškem in ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo zmerno, v zahodnih krajih občasno tudi pretežno oblačno. Tam bo zlasti v nedeljo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. aprila
Nad severnim Sredozemljem se bo poglobilo ciklonsko območje in se v torek skupaj z vremensko fronto pomaknilo prek slovenskih krajev. Sredi tedna se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo bo proti koncu tedna oslabelo.

V ponedeljek bo ob jugozahodnem vetru na severovzhodu razmeroma jasno, drugje bo več oblačnosti. Zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V torek bodo padavine zajele vso Slovenijo, od srede do petka pa bo ponovno v glavnem suho vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, v krajih severno in vzhodno od nas občasno zmerno do pretežno oblačno.
Jutri bo več oblačnosti nad severno Italijo, drugje bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, čez dan pa občasno zmerno do pretežno oblačno. Severozahodnik bo počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Več jasnine bo ponekod v visokogorju in v hribih na vzhodnem delu države. Zapihal bo zmeren jugozahodnik. Topleje bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4°C.

Vremenski pojavi na dan 8. april:
8.4.2003
V večjem delu Primorske so zabeležili najnižjo aprilsko temperaturo v zadnjih desetletjih. Na meteoroloških postajah v Godnjah na Krasu ter na Slapu pri Vipavi se je temperatura spustila na minus 6,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so izmerili minus 5,3 stopinj C, na Letališču Portorož minus 4,2 stopinj C, medtem ko se je na višjeležečem Vojskem (1067 m) ohladilo do minus 9,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hvar | weather bing