Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.4.2021

Vremenska napoved - 7. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 7. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.4.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo kratkotrajne snežne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo zapihal severozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Goriškem in ob morju do 10 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, sredi dneva in popoldne bo zlasti v severnih, vzhodnih in osrednjih krajih občasno nekoliko več oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, v mraziščih Notranjske in Kočevske približno -15, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 °C.

Opozorilo: Jutri je v večjem delu države še velika nevarnost jutranje pozebe.
V petek se bo zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, drugje bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodnik. Mraz bo popuščal.
V soboto bo zmerno, na zahodnem delu države občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Postopno bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. aprila
Nad zahodno Evropo se bo poglobilo ciklonsko območje in se v torek skupaj z vremensko fronto pomaknilo prek slovenskih krajev. Sredi tedna se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo bo proti koncu tedna oslabelo.

V nedeljo in ponedeljek bo ob jugozahodnem vetru na severovzhodu razmeroma jasno, drugje bo več oblačnosti. Zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V torek bodo padavine zajele vso Slovenijo, od srede do petka pa bo ponovno v glavnem suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastajale snežne plohe.
Jutri bo v glavnem jasno, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo občasno zmerno do pretežno oblačno. Jutro bo še zelo mrzlo.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale kratkotrajne snežne plohe, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren do okrepljen severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan pa občasno zmerno oblačno. Severozahodnik bo počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. april:
7.4.1975
Večdnevno silovito deževje in sneženje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, ki se je začelo 3. aprila, se je končno uneslo. V petih dneh, do 8. aprila zjutraj, je v nekaterih krajih v Julijskih Alpah padlo več kot 500 milimetrov padavin. Največ padavin so izmerili pri Domu na Komni, 582 milimetrov. V Bovcu je padlo 519 milimetrov, v Logu pod Mangartom 469 milimetrov, v Zgornji Radovni pri Mojstrani 412 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 386 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 306 milimetrov in v Novi Gorici 148 milimetrov padavin. Na severovzhodu je bilo dežja le za vzorec!

7.4.2003
V višjih legah so izmerili za mesec april zelo nizke temperature. Na Kredarici (2514 m) je bila najnižja dnevna temperatura minus 20,2 stopinj C, čez dan pa je ostala pod minus 18 stopinj C. Na Krvavcu (1740 m) se je ohladilo na minus 14,2 stopinj C, na Voglu (1535 m) na minus 10,6 stopinj C ter na Lisci (943 m) na minus 7,6 stopinj C.

7.4.2011
Najtoplejše obdobje v začetku meseca aprila pri nas v dobi meritev je doseglo svoj višek v notranjosti države. V Metliki se je čez dan ogrelo do poletnih 29,5 stopinj C, v Grosuplju so izmerili 29,0 stopinj C, v Novem mestu 28,5 stopinj C, v Mariboru 28,0 stopinj C, v Ljubljani in Preddvoru na Gorenjskem 27,7 stopinj C in v Ratečah 25,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cocos Isl | detail bing