Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.4.2021

Vremenska napoved - 5. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 5. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.4.2021Popoldne bo v glavnem jasno, proti večeru se bo zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15 °C.
Preko noči bodo padavine zajele vso državo. V začetku bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin.
Jutri dopoldne bo snežilo, ob morju pa v glavnem deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, oblaki se bodo trgali, nastalo bo nekaj snežnih ploh. Na Primorskem bo zjutraj pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem približno 9 °C.

Opozorilo: V torek v prvem delu dneva bodo marsikje razmere povsem zimske. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter prenašal sneg in gradil zamete.
V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne snežne plohe. V četrtek bo jasno vreme z mrzlim jutrom. Oba dneva bo zjutraj nevarnost pozebe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. aprila
Naši kraji bodo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Balkanom in vzhodnim Sredozemljem. Ciklonska območja bodo proti vzhodu potovala severno od slovenskih krajev.

V petek kaže na v glavnem jasno vreme, zjutraj bo še precej mrzlo. V soboto, nedeljo in ponedeljek bo ob jugozahodnem vetru na severovzhodu dokaj jasno, drugje bo več oblačnosti, zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Jutra bodo manj hladna.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah Italije in Avstrije se bo popoldne nebo pooblačilo, drugje bo jasno. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami. Ob morju bo v glavnem deževalo, drugje bo snežilo do nižin. Pihal bo severovzhodnik, v Kvarnerju močna burja. Popoldne se bo od severozahoda delno jasnilo, nastale bodo snežne plohe.


Gorski svet
Danes bo jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Popoldne se bo v zahodnih Julijcih in v južnem predgorju Alp nebo pooblačilo, nekatera pobočja bodo v megli.
Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik, ki se bo proti večeru še okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo oblačno in megleno s sneženjem, severnik bo gradil zamete. Popoldne bodo padavine ponehale, delno se bo nebo zjasnilo, nastajale bodo snežne plohe. Pihal bo zmeren severnik, ki se bo čez dan še krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. april:
5.4.1970
Z izjemo skrajne vzhodne in zahodne Slovenije je obilno snežilo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo največ novega snega v mesecu aprilu v zadnjih 50 letih. V Knežaku pri Ilirski Bistrici je padlo 63 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 59 centimetrov, na Razdrtem pri Postojni so namerili 52 centimetrov, v Kočevju 32 centimetrov, v Gornjem Gradu 31 centimetrov in v Šmarju-Sapu pri Grosupljem 28 centimetrov snega v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Yuhuan | marmolada bing