Nedelja, 23. januar 2022, 01:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.4.2021

Vremenska napoved - 30. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 30. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 30. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.4.2021Popoldne bo na vzhodnem delu države deloma jasno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v višjih predelih na zahodnem delu države bodo občasno krajevne padavine, kakšna ploha ali nevihta pa je možna tudi drugje. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 23 °C.
Preko noči bodo padavine v glavnem ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14 °C.
Jutri bo deloma jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne se bodo v notranjosti začele pojavljati posamezne plohe in nevihte, ki se bodo zvečer in v noči iz sobote na nedeljo razširile nad večji del Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na vzhodnem delu države približno 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo spremenljivo oblačno, zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo izrazitejše v Posočju. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.
V noči iz nedelje na ponedeljek bo dež zajel vso državo in v ponedeljek čez dan ponehal. Popoldne se bo postopno jasnilo, nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. maja

Nad Evropo bodo pihali razmeroma močni zonalni vetrovi. Napoved oscilacij polarne fronte v takem toku ni zanesljiva in se še spreminja.

V torek bo deloma jasno z razmeroma svežim jutrom. Od srede naprej bodo občasno možni vplivi vremenskih front, vendar jih terminsko še ni moč napovedati. Popoldanske temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo oblačno bo, več sonca bo na vzhodnem delu države. Zlasti v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine ter vzdolž Dinarske gorske pregrade bodo pogosto nastajale krajevne padavine, kakšna ploha ali nevihta pa lahko nastane tudi drugje. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, možne bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2200 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekoliko več sonca bo na vzhodnem delu države. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. april:
30.4.1955
Mesec april se je končal z zelo toplim vremenom. V Tolminu so izmerili 28,3 stopinj C, v Ajdovščini se je segrelo do 27,7 stopinj C, v Novem mestu do 26,1 stopinj C in v Ljubljani do 25,5 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, se je živo srebro povzpelo do 12,2 stopinj C.

30.4.1992
V veliko krajih v pasu od Pohorja do Bele Krajine so zjutraj izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu aprilu. V Radegundi nad Mozirjem je v enem dnevu padlo 69 milimetrov padavin, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 62 milimetrov, v Semiču 58 milimetrov, v Novem mestu 53 milimetrov in v Sevnici 50 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mar de Cobo | forum