Nedelja, 23. januar 2022, 00:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.4.2021

Vremenska napoved - 3. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 3. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 3. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.4.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 17 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, na Primorskem približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v začetku jasno s hladnim jutrom, popoldne bo oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči iz ponedeljka na torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nižin. V torek popoldne bodo padavine postopno ponehale, zvečer se bo pričelo jasniti. Na Primorskem bo pihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. aprila
Iznad zahodne Evrope se bo nad Alpe in zahodni Balkan širilo območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi severnih smeri bo pritekal postopno manj hladen in razmeroma suh zrak. Ob koncu tedna bo območje visokega zračnega tlaka slabelo, veter v višinah se bo obračal na zahodne smeri, vremenska fronta nas bo prešla predvidoma v ponedeljek, 12. aprila.

V sredo bo še spremenljivo do pretežno oblačno, nastalo bo nekaj snežnih ploh. V četrtek in petek bo precej jasno. Vse tri dni bo zjutraj mrzlo, slana in pozeba bosta precej verjetno v večjem delu države. V soboto in nedeljo bo delno jasno, zapihal bo toplejši jugozahodnik. V ponedeljek bo predvidoma oblačno in deževno.


Sosednje pokrajine
Dež bo ponehal tudi vzhodno od nas, od severa se bo delno zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.
Jutri bo v glavnem jasno in hladno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, Kvarnerju zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo zjutraj oblačno in megleno, potem pa spremenljivo oblačno in ponekod še megleno. Sredi dneva in popoldne bodo kratkotrajne snežne plohe. Krepil se bo severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. april:
3.4.1970
Zlasti hribovita območja in Slovenske gorice je prekrivala za mesec april neobičajno debela snežna odeja. Pri Domu na Komni (1520 m) v Julijskih Alpah so zjutraj izmerili 370 centimetrov snega, na Predelu (1156 m) 230 centimetrov, na Golteh (1415 m) 161 centimetrov, v Ratečah (864 m) 108 centimetrov, v Leskovi Dolini (794 m) pod Snežnikom 94 centimetrov in na Jeruzalemu v Slovenskih goricah 28 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vrsar | webcam site