Nedelja, 23. januar 2022, 00:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.4.2021

Vremenska napoved - 29. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 29. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 29. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.4.2021Popoldne bo na vzhodnem delu države dokaj jasno in v glavnem suho, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Na zahodnem delu države in v osrednjem delu države bodo občasno krajevne padavine. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 19, na vzhodnem delu države do 22 °C.


Jutri bo na vzhodnem delu države deloma jasno, na zahodnem delu države pa spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države bodo občasne krajevne padavine, popoldne pa lahko kakšna ploha ali nevihta nastane tudi na vzhodnem delu države. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo spremenljivo oblačno, zlasti popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo na zahodnem delu države ponovno več padavin, na vzhodnem delu države pa bo v glavnem jasno in večji del dneva še suho. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. maja

V ponedeljek bodo naši kraji v začetku še pod vplivom ciklonskega območja z vremensko fronto, ki se bo umikalo proti vzhodu. V nadaljevanju tedna se bo od zahoda nad srednjo Evropo razširilo območje z visokim zračnim tlakom, ki bo predvidoma vztrajalo do sredine tedna. Nato bodo najverjetneje ciklonska središča potovala severno od Alp, nad nad južno polovico Evrope bo območje visokega zračnega tlaka.
V ponedeljek bo v začetku še oblačno s padavinami, ki bodo čez dan ponehale. Ohladilo se bo. Dnevna temperatura bo v glavnem med 10 in 15 °C. V torek in sredo bo v glavnem brez padavin in deloma jasno, več jasnine bo na vzhodnem delu države Slovenije, pihal bo jugozahodni veter. Spet bo topleje, dnevna temperatura bo med 16 in 21 °C. Od četrtka do sobote se verjetnost za padavine predvsem v zahodni polovici države ponovno nekoliko poveča. Predvidoma se bo ozračje še nekoliko ogrelo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo severno in vzhodno od nas deloma jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo spremenljivo oblačno, več sonca bo na vzhodnem delu države. Zlasti v krajih zahodno in severno od nas bodo možne občasne krajevne padavine, kakšna nevihta pa lahko nastane tudi v krajih vzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo bo v glavnem oblačno in megleno. Nekaj sonca bo le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Zlasti v gorah zahodne Slovenije bodo pogoste krajevne padavine, meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2300 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, popoldne se bo oblačnost zlasti v hribih vzhodne Slovenije tudi trgala. Še se bodo pojavljale krajevne plohe, možne bodo tudi posamezne nevihte, ki bodo pogostejše v gorah zahodne Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2400 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. april:
29.4.1907
Zjutraj so po rahle padavinesneženju predvsem v alpskih dolinah in Ljubljanski kotlini izmerili za konec meseca aprila neobičajno veliko snega. V Bohinjski Bistrici in Sodražici pri Ribnici je zapadlo 40 centimetrov, v Žireh 32 centimetrov, na Bledu 30 centimetrov, v Kranju 26 centimetrov in v Solčavi v Zgornjesavinjski dolini 25 centimetrov snega.

29.4.1987
Močan anticiklon se je raztezal več kot večjega dela Evrope, v Sloveniji je bil zračni tlak neobičajno visok. V Mariboru so namerili 1034 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa ter v Novem mestu 1036 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Amrum | abc hiker