Nedelja, 23. januar 2022, 00:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.4.2021

Vremenska napoved - 28. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 28. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.4.2021Popoldne bo v glavnem pretežno oblačno, na Primorskem pa deloma jasno. Možne so manjše krajevne padavine. Proti večeru se bo na severovzhodu delno zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 13, na Primorskem do 19 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države dokaj jasno in v glavnem suho, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bodo občasne krajevne padavine. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 17 do 21, na vzhodnem delu države do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo spremenljivo, ponekod na zahodnem delu države pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bodo že v jutranjem in dopoldanskem času krajevne padavine, popoldne pa bodo posamezne plohe možne povsod po državi. V soboto kaže na deloma jasno vreme z možnostjo popoldanskih ploh, na vzhodnem delu države je možna tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. maja

V nedeljo in ponedeljek bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja z vremensko fronto, potem kaže, da se bo nad južno polovico Evrope zgradilo območje visokega zračnega tlaka, cikloni pa bodo potovali severno od Alp. V višinah nas bo občasno prešel hladnejši zrak.

V nedeljo in ponedeljek kaže na dež in ohladitev. Od torka do petka kaže na bolj stabilno
vreme, zlasti v višjih predelih bo možna kakšna popoldanska ploha. V torek in sredo bo še razmeroma hladno, potem bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma oblačno vreme, v krajih zahodno in severno od nas bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo deževalo. Še bo razmeroma hladno.
Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas deloma jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, občasno bodo manjše padavine. Meja sneženja se bo do večera dvignila do približno 1800 m. V visokogorju Julijskih Alp bo v začetku precej jasno, čez dan pa se bo tudi tam nebo pooblačilo, vrhovi bodo v oblakih. Veter bo šibak, obračal se bo na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno, vrhovi bodo v megli. Nekaj sonca bo lahko na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Zlasti na območju Alpsko-Dinarske pregrade bodo krajevne padavine. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. april:
28.4.1969
Izjemno topel dan na Štajerskem in v Prekmurju. Na Blagušu v Slovenskih goricah in v Turškem Vrhu v Halozah so zabeležili vroč dan, saj se je temperatura dvignila do 30,4 stopinj C oz. 30,2 stopinj C. Rekordno toplo je bilo med drugim tudi v Murski Soboti z 29,3 stopinj C, v Mariboru z 28,7 stopinj C in v Rogaški Slatini z 28,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gullfaks | hribi