Nedelja, 23. januar 2022, 00:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.4.2021

Vremenska napoved - 27. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 27. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 27. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.4.2021Popoldne bo oblačno, občasno rahlo bo deževalo. V zahodni Sloveniji bo v glavnem suho. Ponekod bo pihal vzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 10, na Primorskem do 15 °C.
Jutri bo oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, na Primorskem do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, drugje bo pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe in zlasti na vzhodnem delu države tudi posamezne nevihte. Še bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. maja
Ob koncu tedna se bo prek slovenskih krajev pomikalo ciklonsko območje z vremensko fronto, potem pa se bo nad Alpami in zahodnim Balkanom zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo sredi tedna pričelo slabeti.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. V nedeljo in v začetku v ponedeljek bo predvidoma oblačno s pogostimi padavinami in hladneje. Od torka do četrtka bo verjetnost za padavine majhna, postopno bo tudi nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo oblačno vreme, v krajih zahodno in severno od nas bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo deževalo. Še bo razmeroma hladno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bodo padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1200 m. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bodo padavine. Meja sneženja se bo do večera dvignila do približno 1800 m. Veter bo šibak, obračal se bo na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. april:
27.4.1976
V severovzhodni Sloveniji in v nekaterih krajih drugje so zjutraj izmerili največjo aprilsko 24 urno višino padavin v zadnjih desetletjih. Na Jeruzalemu je padlo 93 milimetrov padavin, v Lendavi 83 milimetrov, na Ptuju 72 milimetrov, v Murski Soboti 68 milimetrov in v Gornji Radgoni 63 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dobra Voda | kamera