Nedelja, 23. januar 2022, 00:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.4.2021

Vremenska napoved - 24. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 24. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 24. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.4.2021Popoldne bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21 °C.
Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne bo oblačnost od severa začela naraščati, v notranjosti bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Proti večeru bo zapihal severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Ohladilo se bo. Tudi v torek bo oblačno, občasno bodo še padavine. Oba dneva bo pihal vzhodni veter, na Primorskem rahla burja. Hladno bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. aprila do 3. maja
Nad zahodnim Sredozemljem in srednjo Evropo se bo zadrževalo ciklonsko območje, ki se bo proti koncu tedna umaknilo proti vzhodu. Najverjetneje bo naše kraje v petek ali soboto dosegla hladna fronta, za njo se bo nad zahodno in srednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo tudi v prvih dneh maja.

Od srede do petka pričakujemo spremenljiv tip vremena s pogostimi krajevnimi padavinami, ki bodo izrazitejše na zahodnem delu države Slovenije. Pihal bo vlažen jugozahodni veter. Topleje bo, najvišja temperatura zraka bo v glavnem med 15 in 20 °C. V petek ali v soboto nas bo dosegel hladnejši in bolj suh zrak. V prvih dneh maja bo najverjetneje suho, vendar razmeroma sveže.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno in razmeroma toplo vreme.
Jutri bo v začetku še jasno, popoldne pa bo oblačnost od severa postopno naraščala, nastalo ob nekaj kratkotrajnih ploh. V krajih južno od nas bo pretežno jasno in suho.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva jasno, sredi dneva bo nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti, ki bo v glavnem nad vrhovi. V začetku bo pihal rahel severozahodni, popoldne pa šibak jugozahodnik. Sredi dneva bo na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri zjutraj bo v začetku še pretežno jasno, čez dan pa bo začela nastajati kopasta oblačnost. Popoldne se bo predvsem v gorstvih na severnem delu države nebo pooblačilo. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. V visokogorju bo pihal rahel severozahodni veter, nižje šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. april:
24.4.1968
Zlasti na vzhodnem delu države Slovenije so v veliko krajih zabeležili najvišjo aprilsko temperaturo v zadnjih desetletjih. V Črnomlju so z 29,9 stopinj C za las zgrešili vroč dan, v Lendavi, Radečah in Zgornji Ščavnici so izmerili 29,1 stopinj C, na Pragerskem pa 29,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mar del Sur | dolomites bing