Nedelja, 23. januar 2022, 01:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.4.2021

Vremenska napoved - 22. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 22. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.4.2021Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe, na severovzhodu popoldne in zvečer lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik, v Prekmurju in na Štajerskem pa bo proti večeru prehodno zapihal severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo zlasti v osrednjem delu države nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo precej jasno, v nedeljo popoldne se bo oblačnost povečala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. aprila do 1. maja
V začetku bo eno ciklonsko območje nad severovzhodno Evropo, drugo nad Pirenejskim polotokom. Nad nami se bo vzpostavljala vremenska fronta, ki bo povezala oba sistema. Sredi tedna se bo ciklonsko območje iznad zahodnega Sredozemlja pomikalo prek Alp in Jadrana.

V ponedeljek se bo oblačnost zgostila in pričelo bo deževati. V torek in sredo bo oblačno in deževno, dež bo v sredo do večera predvidoma ponehal. Od četrtka do sobote bo spremenljivo s popoldanskimi plohami.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, zlasti v vzhodni Avstriji in na Madžarskem bodo možne tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana šibak jugo.
Jutri bo večinoma jasno vreme. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bodo pobočja zahodnih in južnih Julijcev ovita v meglo. Drugje bo v začetku delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne snežne plohe. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo v glavnem jasno, sredi dneva v Karavankah ni izključena kakšna snežna ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. april:
22.4.1965
Po koncu sneženja so v nekaterih krajih zabeležili rekordno visoko aprilsko snežno odejo. V Bovcu so izmerili 33 centimetrov, na Kleniku nad Litijo 30 centimetrov, v Zgornji Ščavnici v Slovenskih goricah 22 centimetrov, v Radečah 14 centimetrov ter v Mirni na Dolenjskem 13 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Die Dam | formenton