Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.4.2021

Vremenska napoved - 21. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 21. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 21. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.4.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v Posočju pretežno oblačno. Nastale bodo krajevne plohe. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.
Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe, na severovzhodu popoldne in zvečer lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo zjutraj marsikje v notranjosti nizka oblačnost, čez dan bo v glavnem jasno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. V soboto bo precej jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. aprila
V začetku bo eno ciklonsko območje nad severovzhodno Evropo, drugo nad Pirenejskim polotokom. Nad nami se bo vzpostavljala vremenska fronta, ki bo povezala oba sistema. Sredi tedna se bo ciklonsko območje iznad zahodnega Sredozemlja pomikalo prek Alp in Jadrana.

V nedeljo bo dokaj jasno in še suho vreme, v ponedeljek se bo oblačnost zgostila in pričelo bo deževati. V torek in sredo bo oblačno in deževno, dež bo v sredo do večera predvidoma ponehal. V četrtek in petek bo spremenljivo s popoldanskimi plohami.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo ob morju pretežno oblačno, ponekod v Istri in Kvarnerju bo občasno deževalo. Drugje bo dopoldne jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami, zlasti v Alpah bodo možne tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes zjutraj bo precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Nekaj več oblačnosti bo v zahodnih Julijcih. Zlasti popoldne bodo nastajale krajevne snežne plohe. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bodo pobočja zahodnih in južnih Julijcev ovita v meglo. Drugje bo v začetku delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne snežne plohe. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. april:
21.4.1980
Zjutraj so ob koncu obilnega sneženja na nekaterih meteoroloških postajah izmerili dosedaj največ novozapadlega snega v mesecu aprilu. Na Planini pod Mirno goro je v enem dnevu zapadlo 67 centimetrov, v Mašunu pod Snežnikom 60 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini 52 centimetrov, v Rovtah nad Vrhniko 50 centimetrov in v Novem mestu 21 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kingston | dolomites bing