Nedelja, 23. januar 2022, 01:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.4.2021

Vremenska napoved - 20. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 20. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 20. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.4.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Zapihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje bo dopoldne v glavnem jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastajale bodo plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. V petek bo v glavnem jasno, popoldne lahko še nastane kakšna ploha.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29.aprila
Ob koncu tedna in na začetku novega bo na vreme pri nas vplivalo območje visokega zračnega tlaka s središčem nad severozahodno Evropo. Nato bo nad zahodno Evropo nastalo obsežno ciklonsko območje.

Čez vikend in tudi še v ponedeljek kaže na dokaj jasno vreme, plohe bodo malo verjetne, popoldanske temperature se bodo približale 20 °C. Nato bo predvidoma ponovno bolj spremenljivo vreme s pogostimi padavinami.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. Ob morju bo v glavnem brez padavin.
Jutri dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes dopoldne bo v glavnem oblačno in ponekod megleno. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo, vendar se bo približno vrhov nabirala kopasta oblačnost, nastajale bodo plohe. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, v zahodnih Julijcih tudi megleno in pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe. Pihal bo rahel zahodni do jugozahodnik, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. april:
20.4.1908
Zlasti na Gorenjskem je deloma deževalo, deloma snežilo. Zjutraj so v Mojstrani izmerili 40 centimetrov, v Srednji vasi v Bohinju 33 centimetrov snega, v Tržiču 20 centimetrov in v Solčavi, v Zgornjesavinjski dolini, 17 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je zapadlo še nekaj centimetrov snega.

20.4.1969
Jutro je bilo za sredino meseca aprila izjemno hladno. Na Kredarici so izmerili minus 16,7 stopinj C, v Babnem Polju minus 14,4 stopinj C, na Jezerskem minus 11,1 stopinj C, v Bovcu minus 5,2 stopinj C, v Velikih Dolencih na Goričkem minus 5,1 stopinj C in v Dragonji v Istri minus 2,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Grense Jakobselv | pot