Petek, 28. januar 2022, 02:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.4.2021

Vremenska napoved - 2. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 2. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.4.2021Popoldne bo na Primorskem jasno. Drugje bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 °C.
Preko noči bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj v glavnem ponehal. Od severa se bo pričelo jasniti. Na Primorskem bo proti jutru zapihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature na severnem delu države približno 2, drugje od 5 do 11 °C.
Jutri se bo delno ranebo zjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Čez dan bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem v glavnem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v glavnem jasno in hladno, pihal bo veter vzhodnih smeri.
V ponedeljek bo v začetku jasno s hladnim jutrom, čez dan se bo v zahodni, popoldne pa tudi v osrednjem delu države nebo pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. aprila
Predvidoma bo v torek, ob prihodu hladne fronte, nad severno Italijo nastal izrazitejši sekundarni ciklon, ki bo vplival tudi na vreme pri nas. Od severozahoda bo Alpe in severno Sredozemlje dosegel mrzel polarni zrak. Od srede do petka bo v višinah k nam od severa doteka dokaj hladen zrak, ob koncu tedna pa že malo toplejši, vendar tudi bolj vlažen.

V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Količine padavin se še ne da zanesljivo napovedati. Od srede do petka kaže na razmeroma hladno in dokaj jasno vreme. V sredo popoldne bo možna kakšna manjša ploha, tudi snežna. V petek bo začel pihati jugozahodni veter. Ob koncu tedna bo več oblačnosti na zahodnem delu države, kjer bodo najverjetneje tudi rahle padavine. Nekoliko topleje bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas ter ob Jadranu delno jasno in suho. Drugje bo nekoliko več oblačnosti s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.
Jutri bo na Hrvaškem v začetku še deževalo, drugje se bo že nebo zjasnilo. Čez dan se bo delno ranebo zjasnilo tudi na Hrvaškem, sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, v noči iz petka na soboto bo prehodno nekaj padavin, meja sneženja se bo spustila do približno 1100 m nadmorske višine. Pihal bo rahel severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne od 5 do 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bo kakšna snežna ploha. Pihal bo zmeren do okrepljen severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. april:
2.4.1952
Z močno ohladitvijo se je meja sneženja spustila do nižin, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih zapadlo neobičajno veliko snega za mesec april. Na Mašunu pod Snežnikom (1017 m) so izmerili 55 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici in Novi vasi na Blokah 36 centimetrov, v Cerknici 30 centimetrov, v Ambrusu na Dolenjskem 26 centimetrov, v Črnomlju 21 centimetrov in v Ljubljani 20 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mumbai | photo bing