Petek, 28. januar 2022, 03:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.4.2021

Vremenska napoved - 18. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 18. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 18. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.4.2021Popoldne bo v glavnem oblačno, nekaj sonca bo še na Primorskem, zlasti v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno rahlo deževalo, količnisko padavin ne bo veliko. Ponekod bo pihal severni do vzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 11, na Primorskem do 15 °C.
Preko noči bo oblačno, v zahodnih in osrednjih krajih bo v glavnem brez padavin, na vzhodnem delu države pa se bodo padavine nekoliko okrepile. Meja sneženja bo med 700 in 1000 m nad morjem. Jutranje temperature bodo od 0 do 6 °C.
Jutri bo oblačno, na Primorskem bo v glavnem brez padavin, drugje bodo občasne padavine, meja sneženja bo med 800 in 1100 m nadmorske višine. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27.aprila
V začetku obdobja bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka nad srednjo Evropo. Predvidoma v noči iz četrtka na petek nas bo prešla vremenska fronta. Nato se bo iznad severozahodne Evrope nad naše kraje razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku novega tedna oslabelo.

V četrtek in petek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Čez vikend kaže na bolj suho in dokaj jasno vreme, popoldanske temperature se bodo približale 20 °C. V začetku prihodnjega tedna pa bo vreme ponovno bolj spremenljivo, verjetnost krajevnih padavin se bo predvidoma povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas delno jasno z zmerno oblačnostjo, drugje bo v glavnem oblačno. Zlasti vzhodno od Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela.
Jutri bo pretežno oblačno, ob morju bo v glavnem brez padavin, drugje bo občasno deževalo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, občasno tudi megleno, manj oblakov bo v zahodnih Julijcih. Zlasti na Pohorju, v vzhodnih Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno in ponekod megleno. Občasno bo snežilo, pogosteje na Pohorju, v vzhodnih Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah. Pihal bo v glavnem zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 18. april:
18.4.1991
Močno sneženje zlasti v zahodni polovici Sloveniji je čez dan ponehalo. Na Planini pod Golico in na Vojskem nad Idrijo so zjutraj izmerili 54 centimetrov novega in skupnega snega, v Črnem Vrhu nad Idrijo in v Koprivni na Koroškem 45 centimetrov, v Logatcu 40 centimetrov in v Kranju ter Kočevju 25 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Luton | abc hiker