Nedelja, 23. januar 2022, 00:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.4.2021

Vremenska napoved - 16. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 16. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.4.2021Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ob morju pretežno jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države pretežno oblačno, dopoldne se bo hitro nebo pooblačilo tudi drugje, le na Primorskem bo ostalo dokaj jasno. Zjutraj bo na Primorskem začela pihati rahla burja, drugje pa čez dan severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, na Primorskem do približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo oblačno. Na Primorskem bo v glavnem brez padavin, drugje bo občasno rahlo deževalo. Več dežja bo v južni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik. V ponedeljek bo povsod občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nadmorske višine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25.aprila
V ponedeljek in torek bomo na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo potem umaknilo proti vzhodu. Vendar v naslednjih dneh bomo na robu vremenskih procesov, za katere se ne da točno napovedati, kolikšen vpliv bodo imeli na vreme pri nas. Postopno bo v spodnjih plasteh ozračja dotekal toplejši zrak.

V torek in sredo bo več jasnega vremena, vendar se bodo pojavljale popoldanske plohe. V drugi polovici tedna bo predvidoma spremenljivo vreme zlasti s popoldanskimi krajevnimi plohami. Popoldanske temperature bodo od torka naprej približno 15, ob koncu tedna pa že blizu 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ob Jadranu pa pretežno jasno.
Jutri bo v krajih zahodno od nas še delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, nekateri vrhovi bodo občasno lahko v oblakih. Pihal bo rahel veter krajevnih, v visokogorju pa v glavnem severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -8°C.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Manj oblakov bo v zahodnih Julijcih. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7°C.

Vremenski pojavi na dan 16. april:
16.4.1978
Višjeležeče predele je po koncu sneženja prekrivala za sredino meseca aprila izjemno debela snežna odeja. Na Predelu (1156 m) so zjutraj izmerili 100 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (889 m) in v Ratrčah (864 m) 62 centimetrov, v Ribnici na Pohorju (600 m) 59 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju in na Planini nad Sevnico 42 centimetrov in v Žetalah v Halozah pa 35 centimetrov snega. Na Dravsko-Ptujskem polju je bila razlika v višini snežne odeje od kraja do kraja neobičajno velika; v Framu in na Letališču Maribor snežne odeje ni bilo, v bližnjih Staršah ga je bilo 15 centimetrov, na Ptuju 13 centimetrov, v Cirkulanah pa omenjenih 42 centimetrov! Na Kredarici (2514 m) je bila snežna odeja debela 587 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) pa 400 centimetrov!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kwajalein | cottage bing