Nedelja, 23. januar 2022, 00:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.4.2021

Vremenska napoved - 14. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 14. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.4.2021Popoldne bo v zahodnih krajih precej jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 14 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. Zlasti v Prekmurju in deloma na Štajerskem bo še pihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 1, v mraziščih Notranjske ter v nekaterih alpskih dolinah približno -8, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 °C.

Opozorilo: V četrtek in petek bo v zatišnih legah osrednje Slovenije nevarnost jutranje pozebe.
V petek bo v začetku jasno z mrzlim jutrom, popoldne pa v notranjosti zmerno oblačno.
V soboto bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, jutro bo toplejše.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. aprila
V višinah se bo nad večjim delom Evrope zadrževal razmeroma hladen zrak. Naši kraji bodo na robu anticiklona s središčem nad zahodno in severno Evropo. V prihodnjem tednu bo v spodnjih plasteh ozračja k nam postopno pritekal nekoliko toplejši zrak.

V nedeljo in v ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s kakšno ploho. Od torka do petka bo več jasnega vremena, vendar kakšna popoldanska ploha bo vseeno možna. Ob jutrih ne bo zmrzovalo, popoldanske temperature pa bodo od torka naprej približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo deloma jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas.
Jutri bo dopoldne precej jasno, čez dan pa bo nastajala spremenljivo oblačnost in tudi nekaj manjših ploh.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnem delu slovenskih gora v glavnem oblačno in ponekod megleno, drugje pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V začetku bo pihal zmeren do močan severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -12°C.

Jutri bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s kakšno snežno ploho. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -12°C.

Vremenski pojavi na dan 14. april:
14.4.1981
Zlasti v nekaterih krajih na Primorskem je bil dnevni temperaturni hod rekorden za april, popoldne je bilo glede na letni čas izjemno toplo. V Postojni se je segrelo z minus 1,0 stopinj C na 23,0 stopinj C, v Tolminu z 2,5 stopinj C na 26,5 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici s 4,2 stopinj C na 26,8 stopinj C in v Divači z 2,0 stopinj C na 24,2 stopinj C.

14.4.1986
V nekaterih krajih je bila zabeležena najnižja aprilska temperatura v zadnjih desetletjih. Na Rakitni se je temperatura spustila na minus 18,0 stopinj C, v Kočevju na minus 10,5 stopinj C, na Letališču Maribor na minus 9,4 stopinj C, v Tolminu na minus 5,8 stopinj C in v Sevnem nad Litijo na minus 4,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Waiheke Isl. | hike