Nedelja, 23. januar 2022, 01:01
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.4.2021

Vremenska napoved - 13. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 13. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.4.2021Popoldne bo oblačno. Padavine bodo slabele in se počasi umikale proti vzhodu. Meja sneženja bo v notranjosti Slovenije na nadmorski višini približno 500 m. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem bo slabela in zvečer ponehala. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem približno 10 °C.
Preko noči se bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih nebo zjasnilo, drugje bo ostalo pretežno oblačno. Na Štajerskem in v Prekmurju ter ponekod na Gorenjskem bo pihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 2, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske do približno -6 °C.
Jutri bo v zahodnih krajih delno jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno, nekoliko več oblačnosti bo na vzhodnem delu države. Popoldne ni izključena kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do približno 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno s posameznimi manjšimi plohami. Ponekod bo pihal severnik. Tudi v petek bo dopoldne jasno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti. Oba dneva bo zjutraj temperatura marsikje pod ničlo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. aprila
Nad zahodnim in severnim Sredozemljem ter nad Alpami bo v soboto in nedeljo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki se bo potem pomikalo nad Balkan. Naši kraji bodo hkrati na robu anticiklona s središčem nad zahodno in severno Evropo. Nad nami se bo zadrževal razmeroma hladen zrak, zlasti od ponedeljka dalje se bo počasi le nekoliko segrelo.

V večjem delu države pričakujemo zmerno do pretežno oblačno, vendar v glavnem suho vreme, le v nedeljo bo ponekod možen rahel dež. Čeprav bo razmeroma hladno, pa zaradi oblačnosti in vetra negativnih jutranjih temperatur v glavnem ne pričakujemo. Naslednji teden bo postopno ponovno nekaj sonca, tudi topleje bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno, padavine se bodo počasi umikale proti vzhodu. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja.
Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno manjšo ploho.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno, pojavljale se bodo padavine, ki bodo na zahodnem delu države čez dan ponehavale in se umikale proti vzhodu. Meja sneženja bo na približno 500 m nad morjem. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -9°C.

Jutri bo v vzhodnem delu slovenskih gora v glavnem oblačno in ponekod megleno, drugje pa v začetku delno jasno z zmerno oblačnostjo, čez dan pa bo nastajala tudi kopasta oblačnost in nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. V začetku bo pihal zmeren do močan severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -11°C.

Vremenski pojavi na dan 13. april:
13.4.1978
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji so opazovalci na meteoroloških postajah ob 7. uri zjutraj izmerili za mesec april izjemno veliko 24 urno količino padavin. Največ padavin, 155 milimetrov, je bilo na Žagi pri Bovcu, v Mrzli Rupi nad Idrijo so namerili 128 milimetrov, na Ligu nad Kanalom 122 milimetrov, v Vedrijanu v Goriških brdih 106 milimetrov in v Novelu na Krasu 100 milimetrov padavin. V višjeležečih krajih severne Slovenije je v tem času zapadlo precej snega; v Kranjski Gori (812 m) 45 centimetrov, na Planini pod Golico (970 m) 43 centimetrov, v Ribnici na Pohorju (650 m) 25 centimetrov, in v Logu pod Mangartom (650 m) 22 centimetrov.

13.4.1981
Po hladnem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zelo močno segrelo, popoldne je bilo glede na letni čas izjemno toplo. V Celju se je z jutranjih minus 1,6 stopinj C ogrelo na popoldanskih 25,1 stopinj C, v Novi vasi na Blokah z minus 4,5 stopinj C na 21,5 stopinj C, v Ilirski Bistrici z minus 1,3 stopinj C na 23,9 stopinj C in v Ljubljani s 3,0 stopinj C na 24,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Arkona | abc hiker