Nedelja, 23. januar 2022, 01:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.4.2021

Vremenska napoved - 12. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 12. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 12. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.4.2021Popoldne se bodo padavine postopno širile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18, na severozahodu približno 9 °C.
Preko noči se bo meja sneženja od severa pričela spuščati. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem približno 8 °C.
Jutri bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine približno 500 m, zjutraj ob močnejših padavinah lahko ponekod tudi niže. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Padavine bodo popoldne oslabele. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem približno 10 °C.

Opozorilo: V drugi polovici noči na torek in v torek dopoldne bo na prehodu med Notranjsko in Primorsko veter prenašal sneg.
V sredo bo v zahodnih krajih delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Dokaj hladno bo, na severovzhodu bo pihal severnik. V četrtek bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi posameznimi plohami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. aprila
Nad vzhodno Evropo in Balkanom se bo zadrževalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka. Nad našimi kraji bodo pihali vetrovi severnih smeri.

V večjem delu države pričakujemo zmerno do pretežno oblačno, vendar v glavnem suho vreme. Zlasti v petek bo tudi po nižinah vzhodnega dela Slovenije pihal severnik. Čeprav bo razmeroma hladno, pa zaradi oblačnosti in vetra negativnih jutranjih temperatur v glavnem ne pričakujemo. Od sobote naprej bo postopno topleje, verjetnost za padavine pa se bo postopno povečevala..


Sosednje pokrajine
V krajih vzhodno in severno od nas bo v začetku še delno jasno, drugje bo oblačno z občasnim dežjem. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo.
Jutri bo oblačno in deževno z nizko mejo sneženja. Do večera bodo padavine v glavnem ponehale. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in ponekod megleno, pojavljale se bodo padavine, ki bodo močnejše na zahodnem delu države. Meja sneženja bo na približno 1700 m nad morjem, v noči iz ponedeljka na torek pa se bo hitro spuščala. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3°C.

Jutri bo v glavnem oblačno in ponekod megleno, pojavljale se bodo padavine, ki bodo močnejše na zahodnem delu države. Meja sneženja bo na približno 500 m nad morjem. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -9°C.

Vremenski pojavi na dan 12. april:
12.4.1913
Dež je v veliko krajih po nižinah prešel v sneg; do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo neobičajno veliko snega za mesec april. V Cerknici so zjutraj naslednjega dne izmerili 33 centimetrov, v Kočevski Reki 28 centimetrov, v Mislinji ob vznožju Pohorja 20 centimetrov in v Senovici, vzhodno od Celja, 19 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Predošćica | webcam site