Nedelja, 23. januar 2022, 01:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.4.2021

Vremenska napoved - 10. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 10. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.4.2021Popoldne bo v zahodni in deloma v osrednjem delu države pretežno oblačno in v glavnem suho. Drugje bo večinoma jasno vreme. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 °C.
Jutri bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Največ dežja bo v Posočju. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo še pihal jugozahodnik, ob morju jugo. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno, drugje pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine širile proti vzhodu in v noči iz ponedeljka na torek zajele vso Slovenijo. V torek bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. aprila
Od srede naprej se bo od severa nad srednjo Evropo in zahodni Balkan širilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna nekoliko oslabelo.

Od srede do konca tedna bo večinoma stanovitno in v glavnem jasno vreme. Jutra bodo v začetku še hladna, postopno pa bo topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno, drugje bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno, drugje oblačno z občasnimi padavinami. Še bo vetrovno.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in zlasti približno vrhov občasno megleno. V hribih v Posočju in na Notranjskem se bodo tu in tam pojavljale manjše padavine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4°C.

Jutri bo v glavnem oblačno in ponekod megleno. Zlasti v gorah zahodne in južne Slovenije se bodo pojavljale padavine. Meja sneženja bo na približno 1500 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -2°C.

Vremenski pojavi na dan 10. april:
10.4.1973
Na meteoroloških postajah zlasti v pasu od Zgornjega Posočja več kot Karavank do Pohorja so opazovalci ob 7. uri zjutraj izmerili izjemno veliko, v nekaterih krajih rekordno aprilsko 24 urno (24-urno) višino padavin. V Zgornji Radovni je padlo 174 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 167 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 152 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 143 milimetrov in v Logarski Dolini 138 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ericeira | panorama