Nedelja, 23. januar 2022, 00:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.4.2021

Vremenska napoved - 1. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 1. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.4.2021Popoldne bo jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26 °C.
Jutri bo dopoldne še v glavnem jasno, popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V notranjosti bo zapihal veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj v glavnem ponehal. Čez dan se bo delno ranebo zjasnilo, možna bo še kakšna manjša ploha. Na Primorskem bo pihala rahla burja, drugje veter severnih smeri. Ohladilo se bo.
V nedeljo bo v glavnem jasno in še razmeroma hladno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. aprila
V ponedeljek bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji oslabelo, dele srednje in zahodne Evrope bo dosegla izrazita hladna fronta. Predvidoma bo v torek nad severno Italijo nastal izrazitejši ciklon, ki bo vplival tudi na vreme pri nas. Od severozahoda bo Alpe in severno Sredozemlje dosegel mrzel polarni zrak. Od srede do sobote bo v višinah k nam od severa doteka dokaj hladen zrak. Ciklonsko območje bo predvidoma nad severno Evropo.

V ponedeljek bo v začetku še precej jasno. Jutro bo hladno, temperatura zraka bo tudi po nižinah približno 0 °C. Popoldne bo oblačnost na zahodnem delu države Slovenije naraščala, krepil se bo jugozahodnik. V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se lahko spusti vse do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Vremenska napoved je še negotova. Od srede do petka kaže na razmeroma hladno in spremenljivo vreme, popoldne bodo možne plohe. V petek in soboto bo pihal jugozahodni veter. Nekaj več oblačnosti bo na zahodnem delu države, kjer bodo najverjetneje tudi rahle padavine.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti in zelo toplo.
Jutri bo oblačnost povečala, popoldne in zvečer se bodo od severa začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. april:
1.4.1951
Mesec april se je zlasti v alpskih dolinah začel z neobičajno debelo snežno odejo. V Mojstrani so izmerili 70 centimetrov, v Bohinjski Bistrici 68 centimetrov, na Bledu 43 centimetrov in v Žireh 42 centimetrov snega.

1.4.1909
Mesec april se je v nekaterih alpskih dolinah začel z neobičajno debelo snežno odejo. V Kranjski Gori so izmerili 111 centimetrov, v Srednji vasi v Bohinju 85 centimetrov, v Mojstrani 75 centimetrov, na Bledu 47 centimetrov in v Žireh 45 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Comodoro Rivadavia | photo bing