Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.3.2021

Vremenska napoved - 9. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 9. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 9. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.3.2021Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na severnem delu države. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, v krajih z burjo približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek se bo oblačnost od zahoda povečala. Zapihal bo okrepljen jugozahodni veter. V petek bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. marca
V soboto se bo nad naše kraje prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo pa nas bo doseglo novo ciklonsko območje z vremensko fronto. V prihodnjem tednu se bo nad zahodno Evropo zadrževal anticiklon, nad vzhodno Evropo pa bo več ciklonskih središč. Nad naše kraje bo s severnimi vetrovi dotekal razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

V soboto se bo ranebo zjasnilo, topleje bo. Po nižinah bo dnevna temperatura od 10 do 15 °C, znova bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo se bo nebo pooblačilo, čez dan se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponekod spustila pod 800 m. Prihodnji teden bo večinoma suho vreme z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v severni Sloveniji bo pihal severnik. Razmeroma hladno bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V Alpah bodo posamezne snežne plohe. Ob Jadranu bo pihala rahla burja.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost, pojavljale se bodo kratkotrajne plohe. Ob Jadranu bo jasno in suho, burja bo popoldne ponehala.


Gorski svet
Danes bo v začetku zmerno do pretežno oblačno in ponekod tudi megleno, oblačni pokrov bo segal do nadmorske višine približno 2200 m, bolj jasno bo v zahodnih Julijcih. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno tudi v oblačnosti. Nastane lahko kakšna snežna ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri, ki bo izrazitejši na primorski stani gora. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri zjutraj bo v začetku pretežno jasno, nekoliko več oblačnosti bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Čez dan bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo rahel, zlasti v visokogorju pa tudi zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. marec:
9.3.1973
V nekaterih krajih v jugovzhodni in jugozahodni Sloveniji so izmerili največ novega snega v mesecu marcu od začetka meritev. Do 7. ure zjutraj je v Kočevskih Poljanah padlo 56 centimetrov, v Črnomlju 49 centimetrov, v Godnjah in Kozini na Krasu pa 30 centimetrov novega snega v enem dnevu.

9.3.1976
V nekaterih krajih v jugovzhodni in jugozahodni Sloveniji so izmerili največ novega snega v mesecu marcu od začetka meritev. Do 7. ure zjutraj je v Kočevski Reki in na Lavrici pri Grosuplju padlo 60 centimetrov, v Sodražici pri Ribnici 56 centimetrov, v Črnomlju 49 centimetrov, v Godnjah in Kozini na Krasu pa 30 centimetrov novega snega v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Paju | lana