Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.3.2021

Vremenska napoved - 8. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 8. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 8. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.3.2021Popoldne bo v glavnem jasno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12 °C.
Jutri bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več popoldne. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 3, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bodo nastale posamezne plohe. Še bo pihal vzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. V četrtek se bo oblačnost od zahoda povečala. Zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. marca
Od četrtka do torka bomo pogosto pod vplivom obsežnega ciklonskega območja s središčem nad severno in srednjo Evropo. V višinah bodo prevladovali jugozahodni vetrovi.

V četrtek se bo oblačnost postopno povečala. Zapihal bo jugozahodni veter. V petek bo pretežno oblačno s padavinami, po nižinah bo deževalo. V soboto bodo padavine ponehale in deloma se bo nebo zjasnilo. Od nedelje bo ponovno nekoliko več oblačnosti, možne bodo občasne krajevne padavine. Jutranje temperature bodo približno ničle ali kakšno stopinjo nad lediščem, čez dan bodo najvišje temperature pa v glavnem med 10 in 15 °C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. V Alpah bodo popoldne nastale snežne plohe. Jutri bo v Kvarnerju pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo ponekod tudi pretežno oblačno, lahko bo nastala kakšna snežna ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C

Jutri bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo ponekod tudi pretežno oblačno, lahko bo nastala kakšna snežna ploha. Krepil se bo veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. marec:
8.3.1950
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Celju se je z jutranjih minus 3,6 stopinj C ogrelo na 24,2 stopinj C, v Postojni z minus 4,3 stopinj C na 22,7 stopinj C, v Murski Soboti z minus 2,3 stopinj C na 22,8 stopinj C in v Ljubljani z -0,4 stopinj C na 22,9 stopinj C.

8.3.1955
Ob koncu obilnega sneženja so v veliko krajih v nižinskem delu osrednje in vzhodne Slovenije izmerili najvišjo marčevsko snežno odejo v zadnjih desetletjih. V Sodražici pri Ribnici je bila snežna odeja visoka 132 centimetrov, v Kočevju 128 centimetrov, v Črnomlju 96 centimetrov, v Ljubljani 76 centimetrov, v Mariboru 74 centimetrov, v Ilirski Bistrici 71 centimetrov, v Celju 68 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dangjin | monte