Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.3.2021

Vremenska napoved - 5. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 5. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.3.2021Danes bo spremenljivo oblačno. V začetku bo še v glavnem suho, popoldne pa se bodo od severa začele pojavljale krajevne padavine, ki se bodo zvečer okrepile in v prvem delu noči ponehale. Ponekod v osrednji in južni Sloveniji se bo meja sneženja lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zvečer burja. Čez dan bodo najvišje temperature še od 10 do 15 °C, popoldne in zvečer pa se bo od severovzhoda hitro hladilo.
Jutri bo precej jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugje veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem približno 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo precej jasno. Zjutraj bo mrzlo, čez dan pa postopno nekoliko topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. marca
V torek in v sredo bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V drugi polovici tedna se bo polarna fronta občasno spuščala proti Alpam, nad nami bodo pihali okrepljeni višinski vetrovi zahodnih smeri.

V torek in sredo bo še dokaj jasno z mrzlimi jutri. V drugi polovici tedna bo več oblačnosti, povečala se bo tudi verjetnost krajevnih padavin. Postopno bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno. Popoldne se bodo od severa začele pojavljati padavine, ki bodo zvečer zajele večino sosednjih pokrajin in preko noči ponehale. Hladilo se bo, ob severnem delu Jadrana bo zvečer zapihala burja.
Jutri bo precej jasno in dokaj hladno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno. Zlasti popoldne in zvečer bodo krajevne padavine. Sredi dneva bo meja sneženja na približno 1300 m, popoldne in zvečer se bo spuščala. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren veter zahodnih smeri, čez dan bo veter oslabel in se obrnil na severno smer, proti večeru pa se bo okrepil severovzhodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 2, na višini 2500 metrov pa -6 °C, popoldne in zvečer se bo hladilo.

Jutri bo precej jasno, vendar mrzlo in vetrovno. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Temperatura na 1500 m približno -7, na višini 2500 metrov pa -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. marec:
5.3.1971
Zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. Na Kredarici (2514 m) je bila najnižja temperatura tega dne minus 28,1 stopinj C in najvišja minus 23,9 stopinj C. Za mesec marec rekordno mrzlo je bilo tudi pri Domu na Komni (1520 m), kjer se je temperatura spustila na minus 24,3 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo (1070 m) z minus 20,0 stopinj C.

5.3.2006
V večjem delu Slovenije je močno snežilo. Naslednji dan zjutraj so v Koprivni na Koroškem izmerili 70 centimetrov, na Voglu 60 centimetrov, v Kotljah pri Ravnah na Koroškem 57 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 49 centimetrov, v Prigorici pri Ribnici 47 centimetrov, v Celju 40 centimetrov in v Ljubljani 32 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hurghada | detail bing