Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.3.2021

Vremenska napoved - 4. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 4. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 4. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.3.2021Popoldne bo v glavnem jasno, po hribih na zahodnem delu države pa se bodo začeli nabirati oblaki. V večjem delu države bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bodo manjše krajevne padavine. Popoldne se bodo padavine, deloma plohe, nekoliko okrepile in postale pogostejše. Meja sneženja se bo spuščala, zvečer in v prvem delu noči na soboto bo lahko ponekod za krajši čas snežilo tudi do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zvečer burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, čez dan pa bo od 7 do 13 °C, vendar se bo popoldne hladilo.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do sobotnega jutra se bo že v glavnem nebo zjasnilo. V soboto bo precej jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugje veter vzhodnih smeri. V nedeljo bo precej jasno, burja bo ponehala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. marca
V ponedeljek in torek bomo še v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo. Nato bo nad večjim delom Evrope obsežno ciklonsko območje, nad nami bo prevladoval veter zahodnih smeri.

V ponedeljek bo precej jasno, tudi v torek bo še dokaj jasno. Jutranje temperature bodo pod lediščem. Od srede naprej se bo verjetnost za krajevne padavine povečala, nekoliko bo tudi topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, v hribih sosednje Italije ter v Gorskem Kotarju pa bo nastalo nekaj oblačnosti. Zapihal bo jugozahodnik.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo padavine. Popoldne in zvečer se bo meja sneženja spuščala. Ob severnem delu Jadrana bo zvečer zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s koprenasto oblačnostjo. Popoldne bodo začeli nastajati oblaki po grebenih zahodnih in južnih obronkov Julijskih Alp. Pihal bo v začetku šibak veter zahodnih smeri, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno s padavinami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Sredi dneva bo meja sneženja na približno 1300 m, popoldne se bo spuščala. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren veter zahodnih smeri, čez dan bo veter oslabel in se obrnil na severno smer, proti večeru pa se bo okrepil severovzhodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 1, na višini 2500 metrov pa -6 °C, popoldne se bo hladilo.

Vremenski pojavi na dan 4. marec:
4.3.1970
končalo se je izjemno obilno tridnevno sneženje v zahodnem delu Slovenije. Ob 7. uri zjutraj so največ novega snega, 125 centimetrov, izmerili pri Domu na Komnu. Drugje v Bohinju, Zgornjesavski dolini in na Bovškem je v enem dnevu padlo približno 100 centimetrov snega. V ostalih hribovitih predelih zahodne in južne Slovenije je v tem času zapadlo v glavnem 50minus 80 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Malmö | vreme