Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.3.2021

Vremenska napoved - 29. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 29. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 29. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.3.2021Popoldne bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21 °C.
Jutri bo delno jasno, na vzhodnem delu države Slovenije bo v prvem delu dneva občasno tudi pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 6, ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo precej jasno in čez dan zelo toplo. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 6. aprila
V petek bo srednjo Evropo dosegla hladna fronta, ki bo najverjetneje v noči iz petka na soboto prešla naše kraje. Nadaljevanje je še negotovo. Verjetno bo nad severno, zahodno Evropo ter delno nad Sredozemljem ciklonsko območje, ki bo občasno lahko vplivalo na vreme pri nas. V višinah bodo pihali jugozahodni vetrovi.

V petek bo čez dan oblačnost povečala, popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe ali nevihte. Še bo razmeroma toplo. V noči iz petka na soboto se bodo padavine najverjetneje razširile nad vso Slovenijo. Občutno se bo ohladilo. V soboto in nedeljo bo ponovno suho in deloma jasno. V začetku naslednjega tedna pa se bo verjetnost za padavine povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno z nekaj visoke koprenaste oblačnosti, ki jo bo več v krajih severno in vzhodno od nas.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno jasno, v krajih severno in vzhodno pa bo v prvem delu dneva pretežno oblačno. Razmeroma toplo bo.


Gorski svet
Danes zjutraj bo zmerno oblačno, dopoldne se bo ranebo zjasnilo, popoldne bo od severa koprenasta oblačnost znova naraščala. Pihal bo rahel, v visokogorju tudi zmeren veter severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri zjutraj bo delno jasno, na vzhodnem delu države Slovenije bo v prvem delu dneva občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo rahel, v visokogorju tudi zmeren veter vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. marec:
29.3.1989
V veliko krajih v vzhodni polovici Slovenije so izmerili doslej najvišjo marčevsko temperaturo. Najtopleje je bilo v Metliki s 27,2 stopinj C, v Rogaški Slatini je bilo 26,4 stopinj C, v Novem mestu 25,8 stopinj C, v Celju 25,7 stopinj C in v Murski Soboti 25,3 stopinj C.

29.3.2009
V večjem delu države je neobičajno obilno deževalo, zjutraj naslednjega dne so na številnih meteoroloških postajah izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu marcu. V Logatcu je v enem dnevu padlo 186 milimetrov, na Ligu ob italijanski meji 171 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 161 milimetrov, v Zaloščah pri Novi Gorici 155 milimetrov, v Žireh 129 milimetrov in v Topolu pri Medvodah 111 milimetrov padavin. Na Kredarici je istem obdobju zapadlo 72 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Colwyn Bay | abc hiker