Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.3.2021

Vremenska napoved - 28. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 28. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 28. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.3.2021Popoldne bo v začetku pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, deloma plohami, ki bodo postopoma povsod ponehale. Proti večeru se bo pričelo jasniti. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, ob morju do 15 °C.
Jutri bo po bolj oblačnem jutru, v glavnem jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 5, na Primorskem do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo pretežno jasno, nekoliko več oblačnosti bo občasno na vzhodnem delu države Slovenije. V sredo bo precej jasno in čez dan zelo toplo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 5. aprila
V četrtek bodo našimi kraji še v območju visokega zračnega tlaka, ki pa bo že pričelo slabeti. V petek bo srednjo Evropo dosegla hladna fronta, ki bo najverjetneje v noči iz petka na soboto prešla naše kraje. Nadaljevanje je še negotovo. Verjetno bo nad severno, zahodno Evropo ter delno nad Sredozemljem ciklonsko območje, ki bo občasno lahko vplivalo na vreme pri nas. V višinah bodo pihali jugozahodni vetrovi.

V četrtek bo precej jasno, občasno bo nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Zapihal bo jugozahodni veter. Še bo zelo toplo, najvišje temperature bodo od 20 do 24 °C. V petek bo čez dan oblačnost povečala, popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe. Še bo razmeroma toplo. V noči iz petka na soboto se bodo padavine najverjetneje razširile nad vso Slovenijo. Občutno se bo ohladilo. Za velikonočne praznike je vremenska napoved še negotova. V začetku bo najverjetneje sveže in suho, potem pa se bo otoplilo. Nekoliko se poveča tudi možnost za padavine.


Sosednje pokrajine
Popolne bo v glavnem oblačno, padavine bodo ponehale. Bolj jasno bo ob Jadranu. Proti večeru se bo oblačnost postopno umikala.
Jutri bo v glavnem jasno z nekaj visoke koprenaste oblačnosti, ki jo bo več v krajih severno in vzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo oblačno, v sredogorju in v visokogorju bo tudi megleno. Občasno bodo še rahle padavine, deloma plohe, ki bodo popoldne ponehale. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1300 m. Pihal bo rahel veter južne do zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri zjutraj bo zmerno oblačno, dopoldne se bo ranebo zjasnilo, popoldne bo od severa koprenasta oblačnost znova naraščala. Pihal bo rahel, v visokogorju tudi zmeren veter severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. marec:
28.3.1951
Zlasti v severozahodni Sloveniji je obilno snežilo. Do naslednjega dne ob 7. uri zjutraj je v enem dnevu na meteorološki postaji Dom na Komni zapadlo približno 125 centimetrov, na Predelu približno 100 centimetrov in v Ratečah približno 75 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Undu Point | panorama bing