Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.3.2021

Vremenska napoved - 27. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 27. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 27. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.3.2021Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, na severnem delu države in vzhodu v začetku še delno jasno. Zlasti v zahodnih in južnih krajih bodo občasno manjše, krajevne padavine. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 °C.
Preko noči se bo dež nekoliko okrepil in zajel večji del Slovenije. V Vipavski dolini bo proti jutru zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, dež bo do popoldneva v glavnem ponehal. Proti večeru se bo delno zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, ob morju do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo ponovno v glavnem jasno in čez dan topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. marca do 5. aprila
V območju visokega zračnega tlaka bo do vključno četrtka nad naše kraje pritekal topel in suh zrak. Ob koncu tedna pa se bo nad severnim Sredozemljem predvidoma poglobilo ciklonsko območje.

V sredo in četrtek bo jasno in zelo toplo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v glavnem od 20 do 24 °C. V petek se bo oblačnost povečala, lahko že pričakujemo krajevne padavine, deloma plohe. Za konec tedna in v začetku naslednjega pa zaenkrat kaže na oblačno in precej hladnejše vreme s pogostimi padavinami.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo v začetku oblačno, dež bo čez dan povsod ponehal, popoldne se bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas delno zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno, v začetku v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Zlasti v zahodnih in južnih Julijskih Alpah in na območju Snežnika bodo občasno rahle padavine, meja sneženja bo na približno 1600 m. V noči iz sobote na nedeljo se bo meja sneženja spustila pod 1000 m. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno, padavine bodo čez dan slabele in do popoldneva v glavnem ponehale. Pihal bo rahel veter zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. marec:
27.3.1992
V nekaterih krajih v severovzhodni Sloveniji so zjutraj izmerili rekordno 24 urno količino padavin za mesec marec. Na Blagušu v Slovenskih goricah je padlo 38 milimetrov, v Lendavi 36 milimetrov in na Podgradju pri Ljutomeru 35 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Thessaloniki | hribi