Ponedeljek, 4. julij 2022, 18:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.3.2021

Vremenska napoved - 23. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 23. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 23. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.3.2021Popoldne bo jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodem delu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C.
Jutri bo na vzhodem delu države zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 3, v alpskih dolinah do -7, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo precej jasno, nekaj oblačnosti bo v četrtek le na severovzhodu. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. marca do 1. aprila
Od sobote do četrtka bo nad južno polovico Evrope vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. V noči iz sobote na nedeljo nas bo prešla oslabljena vremenska fronta. V začetku prihodnjega tedna bo z vetrovi zahodnih smeri v višinah k nam postopno pritekal nekoliko toplejši zrak.

V soboto se bo oblačnost od zahoda povečala, popoldne bodo ponekod manjše krajevne padavine. Zapihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo pretežno oblačno, zlasti dopoldne bo občasno deževalo. Od ponedeljka do četrtka bo suho in v glavnem jasno vreme. Temperature bodo med 15 in 20 °C.


Sosednje pokrajine
Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas bo pretežno jasno, drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v krajih vzhodno od nas. Zlasti danes bo pihal severni do severovzhodnik, v Kvarnerju rahla do zmerna burja.Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. V začetku bo pihal zmeren do okrepljen severnik, ki pa bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri bo v glavnem jasno, le na Pohorju bo zmerno do pretežno oblačno. Veter bo v glavnem zmeren in severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. marec:
23.3.1850
V Ljubljani so se pričele prve ohranjene meteorološke meritve. Prva meritev je bila opravljena ob 6.30, ko je takratni opazovalec izmeril temperaturo zraka minus 4,5 stopinj C in 85 % relativno vlažnost zraka.

23.3.1950
V veljavo je stopila konvencija Svetovne meteorološke organizacije, zato na ta dan praznujemo svetovni meteorološki dan.

23.3.1988
Ob 7. uri zjutraj so na južnem delu države Slovenije izmerili za mesec marec neobičajno veliko 24-urno višino padavin. V Portorožu je padlo 74 milimetrov, v Postojni 66 milimetrov, v Črnomlju 52 milimetrov in v Novem mestu 48 milimetrov. Na Otlici nad Ajdovščino je v 48 urah padlo 141 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kaikoura | hike