Ponedeljek, 4. julij 2022, 16:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.3.2021

Vremenska napoved - 22. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 22. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 22. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.3.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 13 °C.
Jutri bo jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodem delu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 1, ob morju 4, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Danes bo pihal okrepljen severnik, ki bo najbolj izrazit pod Karavankami in v vzhodni Sloveniji. Najmočnejši sunki bodo med 70 in 80 km/h.
V sredo bo na vzhodem delu države zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Pihal bo rahel veter severnih smeri. V četrtek bo precej jasno, nekaj oblačnosti bo le na severovzhodu. Postopno bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. marca
Nad južno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, le ob koncu tedna nas bo prešla oslabljena vremenska fronta. Višinski vetrovi nad nami se bodo obrnili na zahodno smer, k nam bo postopno pritekal nekoliko toplejši zrak.

V petek bo razmeroma jasno vreme, v soboto pa se bo oblačnost povečala, ponekod bodo popoldne krajevne padavine. Prehodno bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo bo v začetku oblačno, občasno bo deževalo. Čez dan bodo padavine ponehale. V začetku prihodnjega tedna bo suho.


Sosednje pokrajine
Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas bo v glavnem jasno, drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severni do severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana burja.Gorski svet
Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Možna bo kakšna manjša snežna ploha. Pihal bo močan severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 na zahodnem delu države do -6 na vzhodnem delu države, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan potem spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. V začetku bo pihal zmeren do okrepljen severnik, ki pa bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 na zahodnem delu države do -4 na vzhodnem delu države, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. marec:
22.3.1974
V večjem delu Slovenije je bilo neobičajno toplo za mesec marec. Najtopleje je bilo v Braniku v Vipavski dolini s 26,2 stopinj C, v Tolminu je bilo 26,0 stopinj C, v Radečah 25,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici 24,5 stopinj C in v Ljubljani 24,4 stopinj C.

22.3.1990
Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in zahodnem delu Slovenije je bila izmerjena najvišja temperatura v mesecu marcu. V Ilirski Bistrici se je živo srebro ustavilo pri 25,1 stopinj C, na Vrhniki so izmerili 24,5 stopinj C, v Stari Fužini 23,5 stopinj C, v Postojni in Babnem Polju pa se je ogrelo na 23,0 stopinj C. Povsem pomladno je bilo tudi v goratem svetu, pod vrhom Krvavca so na 1740 m izmerili 17,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sand Point AK | waterfall bing