Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.3.2021

Vremenska napoved - 2. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 2. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 2. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.3.2021Popoldne bo jasno, burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Primorskem do 17 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo na severnem delu države lahko nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -2, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo še v glavnem jasno, zlasti v višjih predelih na zahodnem delu države pa se bo oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodnik.
V petek se bo nebo pooblačilo, dopoldne bodo padavine zajele severni del Slovenije in se popoldne razširile nad večji del države. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Hladilo se bo, meja sneženja se bo zvečer spuščala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. marca
V soboto se bo iznad severozahodne Evrope proti Alpam znova razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna ponovno oslabelo. V nadaljevanju prihodnjega tedna se bo nad zahodno in srednjo Evropo zadrževalo izrazito ciklonsko območje, ki se bo sredi tedna najverjetneje razširilo tudi nad Sredozemlje.

V noči iz petka na soboto bodo padavine ponehale, v soboto čez dan se bo nebo zjasnilo. Nekoliko ohladilo se bo, najvišja temperatura po nižinah bo med 5 in 10 °C. V nedeljo kaže na jasno in nekoliko toplejše vreme. V začetku prihodnjega tedna pa se bo predvidoma nebo pooblačilo, v začetku bo še suho, v sredini tedna pa se bo povečala tudi verjetnost za padavine.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, burja ob Jadranu bo ponehala.
Jutri bo v glavnem jasno, v krajih zahodno in severno od nas bo popoldne nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Čez dan bo razmeroma toplo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na 1500 m bo sredi dneva približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na 1500 m bo sredi dneva približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. marec:
2.3.1931
Ob 9. uri zjutraj so v zahodni Sloveniji izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Krekovšah na Idrijskem je padlo 140 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 137 milimetrov in v Bovcu 135 milimetrov padavin.

2.3.1947
Notranjost Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Kranjski Gori je bilo 149 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 122 centimetrov, v Žireh in na Bledu 85 centimetrov, v Murski Soboti 56 centimetrov in v Celju ter Ljubljani 50 centimetrov snega.

2.3.2011
Predvsem v noči s 1. na 2. mesec marec in dopoldne 2. marca je na Primorskem pihala zelo močna burja. Sunki so v veliko krajih presegli 100 km/h, na uradnih meteoroloških postajah smo izmerili sledeče vrednosti: Otlica 120 km/h, Dolenje pri Ajdovščini, Škocjan in Koper Markovec 114 km/h ter Bilje 94 km/h. Na izpostavljenih mestih so bili sunki še precej močnejši.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Reykjavik | hribi