Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.3.2021

Vremenska napoved - 17. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 17. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 17. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.3.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 13 °C.
Jutri bo nekoliko bolj oblačno kot danes. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal severni do vzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do približno 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo dokaj jasno, zjutraj bo ponekod v osrednjih krajih nizka oblačnost. Popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem rahla burja. V soboto bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Severovzhodnik in burja se bosta okrepila.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. marca
V nedeljo in ponedeljek bo južno od nas ciklonsko območje, ki ne bo imelo večjega vpliva na vreme pri nas. V nadaljevanju tedna se bo od zahoda tudi k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, začel bo pritekati nekoliko toplejši zrak.

V vsem obdobju kaže na v glavnem brez padavin in dokaj jasno vreme. V nedeljo in ponedeljek bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja. Od torka naprej bo postopno topleje.


Sosednje pokrajine
Delno jasno bo z občasno povečano oblačnostjo, zlasti v Alpah in vzhodno od Slovenije bo nastalo nekaj ploh. Pihal bo severnik.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne snežne plohe. Na zahodnem delu države bo pihal v glavnem šibak, drugje zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne snežne plohe. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -14 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. marec:
17.3.1978
Ob 7. uri zjutraj so opazovalci na nekaterih meteoroloških postajah izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Ukancu v Bohinjski dolini so izmerili 139 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 137 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 124 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 102 milimetrov padavin. Na Kredarici je v tem času zapadlo 80 centimetrov novega snega in snežna odeja je bila tega dne visoka 480 centimetrov.

17.3.2014


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Whitianga | photo bing