Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.3.2021

Vremenska napoved - 16. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 16. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 16. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.3.2021Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko nastane kakšna ploha. Ponekod bo še pihal severnik, na Primorskem pa bo proti večeru zapihala rahla burja. Jutranje temperature bodo od -6 do 0, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 10, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri, rahla burja na Primorskem pa bo dopoldne ponehala.
V petek bo pretežno oblačno, zlasti popoldne bodo krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. marca
V soboto, nedeljo in ponedeljek bo južno od nas ciklonsko območje. Zaenkrat je še negotovo, kolikšen vpliv bo imelo na vreme pri nas. V nadaljevanju tedna se bo od zahoda tudi k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, začel bo pritekati toplejši zrak.

Od sobote do ponedeljka kaže na spremenljivo do pretežno oblačno in v začetku dokaj hladno vreme, zlasti v soboto v južni Sloveniji občasno manjše padavine. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Od torka naprej bo v glavnem jasno in postopno topleje.


Sosednje pokrajine
Delno jasno bo z občasno povečano oblačnostjo, zlasti v Alpah in vzhodno od Slovenije bo nastalo nekaj ploh. Pihal bo severnik.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren, v visokogorju pa močan veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Nastale bodo krajevne snežne plohe. Na zahodnem delu države bo pihal v glavnem šibak, drugje zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. marec:
16.3.1970
Na nekaterih sredogorskih meteoroloških postajah so izmerili najvišjo snežno odejo v mesecu marcu. Na Rovtarici (1077 m) na Pokljuki je bila snežna odeja visoka 256 centimetrov, na Golteh (1415 m) 204 centimetrov, na Gomancah (937 m) pod Snežnikom 178 centimetrov in na Pleši (1258 m) na Nanosu 107 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ponce | dolomites bing