Ponedeljek, 4. julij 2022, 18:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.3.2021

Vremenska napoved - 14. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 14. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 14. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.3.2021Padavine bodo popoldne od severa slabele in do večera že v glavnem ponehale. Pihal bo severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem približno 8 °C.
Preko noči bo suho, veter bo oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do 0, ob morju približno 3 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Sredi dneva in popoldne bo več spremenljive oblačnosti, možne bodo tudi posamezne kratkotrajne plohe, lahko snežne. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem do približno 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. V torek bo pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. marca
Nad večjim delom Evrope se bo v višinah zadrževal precej hladen zrak. Na vreme pri nas bo vplivalo ciklonsko območje, ki bo predvidoma v petek nastalo nad severnim Sredozemljem.

V četrtek se bo od zahoda nebo pooblačilo. Od petka bo torka bo večinoma oblačno vreme s pogostimi padavinami, več jih bo v zahodni in osrednji Sloveniji. Meja sneženja se bo občasno spustila do nižin.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno od nas že v glavnem brez padavin, drugje se bodo še pojavljale padavine, ponekod v notranjosti Hrvaške bo snežilo do nižin. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.
Jutri bo v začetku precej jasno, potem bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost in nad kopnim popoldne posamezne kratkotrajne plohe..


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Zjutraj bo začelo snežiti v hribih vzdolž meje z Avstrijo, potem tudi drugje. Popoldne bo sneženje slabelo in postopno ponehalo. Jugozahodni veter se bo dopoldne obrnil v severnik. Hladilo se bo. Popoldne bo temperatura na 1500 m približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -11 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva precej jasno, popoldne pa spremenljivo, ponekod tudi pretežno oblačno, nastane lahko tudi kakšna snežna ploha. Zjutraj bo pihal zmeren severnik, ki bo popoldne obračal v severozahodno smer. Na 1500 m bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. marec:
14.3.1934
Večdnevne obilne padavine v zahodni Sloveniji so oslabele. Ob 9. uri zjutraj so največ padavin v 96 urah zabeležili v Soči, 428 milimetrov. Zelo veliko padavin je bil med drugim tudi na Predelu (413 milimetrov), pri Koči na Snežniku (317 milimetrov), v Krekovšah na Idrijskem (312 milimetrov) in Sežani (245 milimetrov). V Bohinjski Bistrici so do 7. ure zjutraj namerili 324 milimetrov in v Kranjski Gori 280 milimetrov padavin v 96 urah.

14.3.1957
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Črnomlju se je temperatura z jutranjih minus 4,4 stopinj C dvignila na 25,4 stopinj C, v Babnem Polju z minus 11,0 stopinj C na 18,6 stopinj C, v Celju z minus 6,4 stopinj C na 22,8 stopinj C, v Novem mestu z minus 4,0 stopinj C na 24,5 stopinj C in v Ljubljani z minus 2,8 stopinj C na 21,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chester PA | panorama