Ponedeljek, 4. julij 2022, 18:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.3.2021

Vremenska napoved - 13. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 13. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 13. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.3.2021Popoldne bo na severnem delu države in severovzhodu ter ob morju jasno, drugje bo nekoliko več oblačnosti. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16 °C.
Jutri zjutraj bodo padavine najprej zajele kraje na severnem delu države in se čez dan razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Padavine bodo popoldne od severa slabele do večera že v glavnem ponehale. Jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju približno 10, popoldanske pa od 0 do 6, na Primorskem približno 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo suho in deloma jasno vreme, jutro bo lahko po nekaterih kotlinah megleno. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. marca
Nad Evropo bo obsežno višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki se bo proti koncu tedna pomikalo proti Pirenejskemu polotoku. Gibanje in točnejša lega tega jedra so za konec in začetek prihodnjega tedna še nezanesljivi.

V sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo možne bodo kratkotrajne popoldanske plohe, ki bodo lahko tudi snežne. Razmeroma hladno bo, popoldanske temperature bodo predvidoma ostale pod 10 °C. Od petka naprej se bo oblačnost povečala, padavine bodo potale nekoliko verjetnejše, vendar zaenkrat bo verjetneje ostalo v glavnem brez padavin.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribovitem svetu Furlanije-Julijske krajine in na območju Gorskega Kotarja in Kvarnerja. Zapihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana pa zvečer jugo.
Jutri zjutraj bodo padavine naprej zajele kraje severno od nas, popoldne pa vse sosednje pokrajine. V Alpah bo snežilo do dolin. Ob Jadranu bo popoldne zapihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, ponekod sredogorju pa bo nekaj nizke oblačnosti. Čez dan pa bo oblačnost zlasti na območju zahodnih in južnih Julijcev ter predgorja postopoma naraščala. V Posočju bo lahko popoldne ali proti večeru ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo rahel zmeren jugozahodnik, ki se bo popoldne krepil. Na 1500 m bo približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri zjutraj bo oblačno in megleno. Zjutraj bo začelo snežiti v hribih vzdolž meje z Avstrijo, potem tudi drugje. Popoldne bo sneženje slabelo in postopno ponehalo. Zjutraj bo še pihal jugozahodni veter, ki se bo dopoldne obrnil v severnik. Hladilo se bo. Popoldne bo temperatura na 1500 m približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. marec:
13.3.1958
Jutro je bilo zelo mrzlo, večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. Najhladneje je bilo v Babnem Polju z minus 30,6 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so izmerili minus 29,0 stopinj C, na Rudnem polju na Pokljuki minus 28,6 stopinj C, v Postojni minus 24,4 stopinj C in v Tolminu minus 15,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama La Boquita | hiking