Ponedeljek, 4. julij 2022, 16:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.3.2021

Vremenska napoved - 12. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 12. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 12. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.3.2021Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bodo rahle padavine, ki bodo proti večeru pogostejše. Meja sneženja bo med 1100 in 1500 metri. V večjem delu države bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 °C.
Zvečer se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo, možna bo tudi kakšna nevihta, meja sneženja se bo spuščala. Za krajši čas bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem burja. Padavine bodo v drugi polovici noči povsod ponehale, od severozahoda se bo pričelo jasniti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju približno 6 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne se bo oblačnost ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem ponovno povečala. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo oblačno s padavinami in nizko mejo sneženja. Na Primorskem bo zapihala burja, drugje po Sloveniji pa veter severnih smeri. V ponedeljek bo suho in deloma jasno vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. marca
Nad Evropo bo obsežno višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka. Nad nami bo prevladoval veter severnih smeri. V drugi polovici prihodnjega tedna bo nad Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki se bo počasi pomaknilo nad Balkan.

Večinoma bo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo možne bodo kratkotrajne popoldanske plohe, ki so lahko tudi snežne. Razmeroma hladno bo, popoldanske temperature bodo predvidoma ostale pod 10 °C. Od četrtka naprej se bo oblačnost povečala, okrepil se bo severovzhodnik. Še nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bodo rahle padavine. Proti večeru bo dež postopno zajel vse sosednje pokrajine. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.
Jutri se bo delno zjasnilo, ponovno bo zapihal jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in ponekod tudi megleno, le v visokogorju severnih gorstev bo v začetku še deloma jasno. Občasno bodo padavine, ki se bodo pogostejše popoldne in zvečer. Meja sneženja bo med 1100 in 1500 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri zjutraj bo v začetku pretežno jasno, čez dan pa bo oblačnost postopoma naraščala. Bolj oblačno in megleno bo v pasu od grebena Spodnjih Bohinjskih gora do Snežnika ter v zahodnih Julijskih Alpah, kjer bodo popoldne že rahle padavine. Pihal bo zmeren v visokogorju tudi močan jugozahodnik. Na 1500 m bo približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. marec:
12.3.1976
Za sredino meseca marca je bilo jutro zelo mrzlo, večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Babnem Polju so izmerili minus 30,4 stopinj C, v Novi vas na Blokah minus 28,3 stopinj C, v Celju minus 23,4 stopinj C, v Lipah na Barju minus 22,5 stopinj C in v Kočevju minus 22,4 stopinj C. Čez dan se je zelo močno segrelo, dnevni hod je bil največji v Babnem Polju, 30,8 stopinj C; v Novi vas je znašal 29,1 stopinj C in v Celju 25,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Hyeres | lana