Ponedeljek, 4. julij 2022, 16:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.3.2021

Vremenska napoved - 10. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 10. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 10. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.3.2021Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 14 °C.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik, ki se bo proti večeru še okrepil. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v glavnem oblačno. Na zahodnem delu države se bodo že zjutraj začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.
V noči iz petka na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila pod nadmorsko višino 800 m, prehodno bo zapihal severovzhodnik. Padavine bodo do jutra ponehale.
V soboto se bo prehodno ranebo zjasnilo, popoldne bo ponovno zapihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. marca
V nedeljo bo območje Alp in severnega Sredozemlja zajela nova vremenska fronta. V prihodnjem tednu se bo nad zahodno Evropo zadrževal anticiklon, nad vzhodno Evropo pa bo več ciklonskih središč. Nad naše kraje bo s severnimi vetrovi dotekal razmeroma hladen in le občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

V nedeljo se bo nebo pooblačilo, čez dan se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo približala nižinam. Prihodnji teden bo večinoma suho vreme z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v severni in vzhodni Sloveniji bo pihal severnik. Razmeroma hladno bo, popoldanske temperature bodo predvidoma ostale pod 10 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki jo bo več v krajih severno od nas. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale kratkotrajne plohe. Ob Jadranu bo v glavnem jasno, burja bo ponehala.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, krepil se bo jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno. Več jasnine bo na zahodnem delu države, nekoliko več oblačnosti pa na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo rahel, zlasti v visokogorju pa tudi zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -11 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, oblačnost bo najgostejša v južnem delu Julijskih Alp. Krepil se bo zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. marec:
10.3.1976
Po dolgotrajnemzelo obilnem sneženju so v nekaterih krajih izmerili najvišjo marčevsko snežno odejo v zadnjih desetletjih. V Novi vasi na Blokah so izmerili 140 centimetrov snega, v Hotedršici pri Logatcu 134 centimetrov, v Cerknici 125 centimetrov, v Kočevju 110 centimetrov, na Vrhniki 80 centimetrov, v Godnjah na Krasu 40 centimetrov in celo v Portorožu (Beli Križ) 14 centimetrov snega.

10.3.2010
Močna burja prejšnjega dne se je še okrepila in predvsem zjutraj ter dopoldne v veliko krajih v sunkih dosegla orkansko hitrost. Na samodejni meteorološki postaji Dolenje pri Vipavi je najmočnejši sunek dosegel 133 km/h, na Otlici 113 km/h, v Novi Gorici 112 km/h, v Luki Koper 108 km/h in v Škocjanu 104 km/h. Izmerjene vrednosti so bile sicer med najvišjimi v zadnjih letih, vendar v veliko krajih v Vipavski dolini je bila hitrost vetra še znatno višja, saj postaja v Dolenjah stoji deloma v zavetrju.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Malaga | marmolada bing