Ponedeljek, 4. julij 2022, 17:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.3.2021

Vremenska napoved - 1. marec 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > marec > 1. 3. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 1. marec 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.3.2021Popoldne bo jasno. Na Primorskem bo še pihala rahla burja, ponekod v notranjosti pa veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 17 °C.
Jutri bo precej jasno, ponekod v notranjosti bo zjutraj nekaj megle ali pa nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, na Primorskem približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Primorskem do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo jasno. Tudi v četrtek bo v glavnem še jasno, zlasti v višjih predelih na zahodnem delu države pa bo oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodni veter. Čez dan bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. marca
V petek bo srednjo Evropo prešla hladna fronta. Za njo se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam znova razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna znova oslabelo. V nadaljevanju prihodnjega tedna se bo nad zahodno in srednjo Evropo zadrževalo izrazito ciklonsko območje, ki se bo najverjetneje razširilo tudi nad Sredozemlje.

V petek bo oblačnost postopno naraščala, v višjih predelih na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Najverjetneje bodo zvečer padavine zajele severno Slovenijo, v noči iz petka na soboto pa nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, ohladilo se bo. V soboto bo suho, postopno se bo ranebo zjasnilo. Najvišja temperatura po nižinah bo od 5 do 10 °C. V nedeljo in ponedeljek kaže na jasno in nekoliko toplejše vreme. V nadaljevanju prihodnjega tedna se bo najverjetneje nebo pooblačilo. Poveča se tudi verjetnost za padavine.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo precej jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja, ki bo jutri ponehala.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno, čez dan bo nastalo nekaj plitvih kopastih oblakov, ki jih bo več na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 4, na višini 2500 metrov pa -2 °C.

Jutri bo v glavnem jasno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na 1500 m bo sredi dneva približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. marec:
1.3.1963
Na številnih meteoroloških postajah je bila izmerjena najnižja marčevska temperatura. V Babnem Polju se je ohladilo na minus 31,1 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 26,4 stopinj C, v Staršah pri Mariboru minus 25,6 stopinj C, v Vogljah na Gorenjskem minus 24,2 stopinj C, v Novem mestu minus 22,7 stopinj C in v Ljubljani minus 18,1 stopinj C.

1.3.2005
Jutro je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. V Ratečah so izmerili minus 24,3 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,1 stopinj C, v Kočevju minus 21,6 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 11,5 stopinj C. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer se je ohladilo na minus 30,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Porto Alegre | lana