Petek, 6. avgust 2021, 01:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.2.2021

Vremenska napoved - 22. februar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 22. februar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.2.2021Popoldne bo pretežno jasno, le na Primorskem in Notranjskem bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na vzhodnem delu države do 18 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo na Primorskem in v osrednjem delu države nekaj nizke oblačnosti, ponekod na severovzhodu bo kratkotrajna megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 5, ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 21 °C.

Opozorilo: Danes in jutri bo zaradi izrazite otoplitve in jasnega vremena zlasti na prisojnih pobočjih sredi dneva in popoldne velika nevarnost snežnih plazov.
V sredo in četrtek bo jasno. Čez dan bo zelo toplo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. februarja do 3. marca 2021

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto prehodno oslabelo in se znova okrepilo v nedeljo. V višinah se bo nad nami zadrževal zelo suh in topel zrak, v soboto nas bo prešla hladna fronta.

V petek bo povsod precej jasno in čez dan zelo toplo. Jutranja temperatura bo približno 0 °C, popoldne bo od 15 do 20 °C. V soboto in nedeljo se bo prehodno nekoliko nebo pooblačilo, vendar padavin ne pričakujemo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Ohladilo se bo, najvišja temperatura bo med 10 in 15 °C. Tudi do sredine prihodnjega tedna bo še vztrajalo suho vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu zmerno do pretežno oblačno, drugje bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo precej jasno. Ob severnem delu Jadrana in v sosednjih pokrajinah Madžarske bo zjutraj in deloma dopoldne megla ali pa nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, na pobočjih južno od Bohinjskega grebena do Snežnika bo oblačno ali megleno, popoldne se bo oblačnost trgala. Pihal bo zmeren do močan veter zahodnih smeri, ki bo čez dan slabel. Zelo toplo bo, na višini 1500 metrov bo temperatura od 6 do 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.
Zaradi izrazite otoplitve in jasnega vremena bo zlasti na prisojnih pobočjih sredi dneva in popoldne velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo v glavnem jasno, nekaj nizke oblačnosti bo le v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Zelo toplo bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C. Zaradi izrazite otoplitve in jasnega vremena bo zlasti na prisojnih pobočjih sredi dneva in popoldne velika nevarnost snežnih plazov.

Vremenski pojavi na dan 22. februar:
22.2.1968
Obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, meja sneženja je bila v glavnem na približno 1500 metrov. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 174 milimetrov padavin, v Lepeni na Bovškem so izmerili 166 milimetrov, v Idrijski Beli 148 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 114 milimetrov, v Kamniški Bistrici 108 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 103 milimetrov padavin.

22.2.1990
Predvsem na Primorskem je bilo ob sončnem vremenu čez dan pomladno toplo, v nekaterih krajih je bila izmerjena najvišja februarska temperatura v zadnjih desetletjih. V Vedrijanu v Goriških brdih se je ogrelo do 24,0 stopinj C, v Novi Gorici je termometer pokazal 22,4 stopinj C, na Letališču Portorož 22,2 stopinj C, v Kubedu v Istri 21,0 stopinj C, v Tolminu 20,6 stopinj C in v Ratečah 17,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Lucido | hike