Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.11.2021

Vremenska napoved - 24. november 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > november > 24. 11. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 24. november 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.11.2021Popoldne bo precej jasno, po nekaterih nižinah bo v začetku še megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo oslabela. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 13 °C.
Preko noči se bo nebo pooblačilo na Primorskem ter v južni, do jutra tudi v osrednjem delu Slovenije, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo povsod ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, ob morju približno 5 °C.
Jutri dopoldne bo v delu Gorenjske, na Koroškem, v Prekmurju ter delu Štajerske delno jasno, ponekod bo dopoldne še megla. Drugje bo oblačno, približno poldneva bo v zahodnih krajih začelo deževati. Popoldne bo občasno deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih, nebo pooblačilo se bo tudi nad preostalo Slovenijo. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V severni Sloveniji se bo meja sneženja spustila do višje ležečih dolin.
V petek in soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici države. Meja sneženja bo v glavnem med 400 in 700 m nad morjem, v soboto čez dan pa se bo ponovno zvišala. V soboto bo ob morju pihal jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. novembra do 3. decembra

V nedeljo bo nad srednjo in deloma vzhodno ter jugovzhodno Evropo in Jadranom obsežen ciklon, nad Evropo pa globoka višinska dolina hladnega zraka. V ponedeljek se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v torek oslabelo. Predvidoma v sredo nas bo prešla hladna fronta, v naslednjih dneh bomo pod vplivom močnih zahodnih in severozahodnih višinskih vetrov, s katerimi bodo čez Evropo hitro potovale manjše vremenske motnje.

V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo nizko, občasno bo lahko snežilo tudi ponekod po nižinah, napoved meje sneženja pa še ni zanesljiva. V ponedeljek in torek kaže na suho vreme. Med sredo in četrtkom bodo prehodno rahle padavine, v petek pa ponovno kaže na suho vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, zlasti,v Celovški kotlini bo v začetku še megla. Burja ob severnem delu Jadrana bo oslabela.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v večjem delu Hrvaške oblačno, drugje bo v začetku še deloma jasno, po nižinah tudi megleno. Čez dan se bo postopno nebo pooblačilo tudi drugje, le vzhodno od Slovenije bo še ostalo deloma jasno. Od juga bo začelo deževati v sosednjih krajih Italije, ob severnem delu Jadrana ter v Gorskem Kotarju.


Gorski svet
Danes bo jasno. Veter bo šibak in južne do vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na 2500 približno -1 °C.

Jutri se bo po jasnem jutru hitro nebo pooblačilo, le v zahodnih in vzhodnih Karavankah bo dopoldne še delno jasno. Sredi dneva se bodo v hribih Notranjske in severne Primorske ter v Julijskih Alpah začele pojavljati padavine, ki bodo popoldne počasi zajele tudi zahodne in osrednje Karavanke. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 m nadmorske višine, južneje pa na približno 1700 m. V noči iz četrtka na petek se bo meja sneženja spustila pod 900 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na 2500 približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. november:
24.11.1988
Ponovno zelo hladen novembrski dan, jutro je bilo v veliko krajih po nižinah najhladnejše novembrsko po letu 1950. V Celju se je ohladilo do minus 19,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do minus 19,2 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku do minus 18,0 stopinj C, v Murski Soboti do minus 16,6 stopinj C, v Novem mestu do minus 15,1 stopinj C, v Ljubljani do minus 14,5 stopinj C in v Tolminu do minus 10,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Grense Jakobselv | vreme