Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.11.2021

Vremenska napoved - 23. november 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > november > 23. 11. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 23. november 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.11.2021Popoldne bo pretežno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 13 °C.
Jutri bo precej jasno, po nižinah bo v prvem delu dneva megla. Burja na Primorskem bo oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do -6, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na Primorskem oblačno. Drugje bo v začetku še deloma jasno, v notranjosti Slovenije bo po nižinah megla. Čez dan se bo postopno nebo pooblačilo tudi drugje, le na severovzhodu bo še ostalo deloma jasno. Zlasti v zahodnih krajih bo deževalo.
V noči iz četrtka na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo.
V petek bo oblačno z občasnimi padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. novembra do 2. decembra

Od sobote do ponedeljka bo nad srednjo Evropo in Alpami ciklonsko območje. Nato se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v četrtek oslabelo.

V soboto in nedeljo bo v glavnem oblačno s padavinami, ki jih bo kot kaže več v nedeljo. V gorah bo snežilo, po nižinah pa deževalo. Napoved meje sneženja je še zelo negotova. Od ponedeljka do srede kaže na suho vreme. Jutranje temperature bodo med -5 in 0, čez dan bodo najvišje temperature pa približno 5 °C. V četrtek se verjetnost za padavine nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih jugovzhodno od nas oblačno, drugje bo pretežno jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju pa zmerna do močna burja.
Jutri bo precej jasno, po nižinah bo v prvem delu dneva megla. Burja ob severnem delu Jadrana bo oslabela.


Gorski svet
Danes se bo postopno nebo zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na 2500 približno -4 °C.

Jutri bo jasno. Veter bo šibak in južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na 2500 približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. november:
23.11.1938
Silovito deževje in sneženje v višjih legah v zahodni Sloveniji je prenehalo. Največ padavin so do 9. ure zjutraj v 72 urah izmerili v Bovcu, 385 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem je padlo 344 milimetrov, v Kobaridu pa 289 milimetrov padavin.

23.11.1971
Do jutra je na številnih meteoroloških postajah v vzhodni polovici Slovenije zapadlo največ snega v enem dnevu v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Zgornji Ščavnici so namerili 48 centimetrov, v Lendavi in Velikih Dolencih na Goričkem 47 centimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 39 centimetrov, v Črnomlju 36 centimetrov ter v Mariboru in Gornjem Gradu 35 centimetrov novega snega.

23.11.1988
V nekaterih krajih je bila izmerjena najnižja novembrska temperatura v zadnjih desetletjih. Na Blagušu v Slovenskih goricah se je ohladilo do minus 21,5 stopinj C, v Ratečah je termometer pokazal minus 19,2 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju minus 18,0 stopinj C, v Radljah ob Dravi minus 17,8 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo minus 14,5 stopinj C in v Sevnem nad Litijo minus 11,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cape Town | hike abc