Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.11.2021

Vremenska napoved - 22. november 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > november > 22. 11. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 22. november 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.11.2021Danes bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 14 °C.
Jutri dopoldne se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 8, v alpskih dolinah približno -2, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo temperatura v notranjosti Slovenije v glavnem pod ničlo, po nekaterih nižinah bo megla. Burja na Primorskem bo oslabela.
V četrtek bo na severovzhodu deloma jasno, drugje bo oblačno, zlasti v zahodnih krajih bo občasno deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. novembra do 1. decembra

Ob koncu tedna bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja, ki se bo nad Alpe in srednjo Evropo pomaknilo iznad zahodnega Sredozemlja. Nato se bo nad zahodno Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V noči iz četrtka na petek bodo padavine zajele vso državo in v petek čez dan oslabele. V soboto in nedeljo bo v glavnem oblačno, zlasti na zahodnem delu države bodo občasne padavine, v gorah bo snežilo, po nižinah pa deževalo. V ponedeljek, torek in sredo bo v glavnem suho s hladnimi jutri.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno. V sosednjih krajih Italije, Avstrije in Madžarske bo v glavnem brez padavin, na Hrvaškem bo deževalo. Čez dan bo ob severnem delu Jadrana začela pihati burja.
Jutri bo v krajih jugovzhodno od nas oblačno, drugje bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Zjutraj bo pihal šibek veter južne do zahodne smeri, popoldne bo zapihal severovzhodni veter. Hladilo se bo, popoldne bo temperatura na 1500 m približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo precej jasno, pihal bo zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na 2500 približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. november:
22.11.1978
Nad južno polovico je bilo obsežno območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji so bile izmerjene neobičajno visoke vrednosti. V Ljubljani je čez dan tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1042 hPa, v Novem mestu in na Letališču Maribor 1041 hPa ter v Portorožu 1036 hPa.

22.11.1999
Do jutra je v večjem delu države zapadlo približno 20 centimetrov snega v minulih 24 urah in v veliko krajih se je snežna odeja odebelila do rekordne vrednosti za mesec november. Na padavinskih meteoroloških postajah Mrzla Rupa na Idrijskem in Trava nad dolino Kolpe so namerili 105 centimetrov debelo snežno odejo, na Lisci je sneg segal 80 centimetrov visoko, v Postojni in Dobličah pri Črnomlju 60 centimetrov, v Žireh 55 centimetrov, v Litiji 51 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 46 centimetrov, v Škofji Loki in na Vrhniki 45 centimetrov ter v Celju 32 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Seoul | video