Torek, 16. avgust 2022, 21:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.10.2021

Vremenska napoved - 13. oktober 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > oktober > 13. 10. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. oktober 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.10.2021Popoldne bo na Primorskem precej jasno, drugje bo nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo še kakšna kratkotrajna ploha. Ponekod v notranjosti bo pihal rahel severni do vzhodnik, na Primorskem rahla burja. Veter bo zvečer ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 13, na Primorskem do 17 °C.
Jutri dopoldne bo dokaj jasno, zjutraj bo marsikje v notranjosti države slana. Čez dan se bo oblačnost povečala, manj jo bo na Primorskem. Jutranje temperature bodo od -3 do 2, v mraziščih Notranjske približno -5, ob morju 6, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 13, na Primorskem do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo na vzhodnem delu države dopoldne pretežno oblačno, popoldne se bo ranebo zjasnilo. Drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na Primorskem pa pretežno jasno. V soboto bo v začetku precej jasno, čez dan v notranjosti Slovenije zmerno, občasno pretežno oblačno. Na Primorskem bo prehodno zapihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. oktobra

Od nedelje dalje bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo sredi tedna nekoliko oslabelo. Sredi naslednjega tedna bomo, kot kaže, prišli pod vpliv toplejših jugozahodnih vetrov.

Večinoma bo dokaj jasno in suho vreme. Ponekod po nižinah bo zjutraj nekaj megle. V četrtek, bolj pa v petek, bodo padavine v zahodnih krajih postale nekoliko verjetnejše. Začel bo pihati tudi jugozahodnik. Jutra bodo nekoliko toplejša, dnevne temperature pa bodo v začetku približno 15, od torka dalje pa med 5 in 20 °C, na vzhodnem delu države morda celo kakšno stopinjo nad 20..


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša ploha. Postopno se bo ranebo zjasnilo tudi na Hrvaškem, kjer bo dež približno poldneva ponehal. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan bo v sosednjih pokrajinah Madžarske in Avstrije oblačnost povečala. V Kvarnerju in v južnem delu Istre bo pihala v glavnem rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno, zlasti v hribih na vzhodnem delu države bodo možne manjše padavine. Meja sneženja bo na približno 900 m nadmorske višine. Čez dan se bo oblačnost trgala. Pihal bo v glavnem zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva delno jasno, na vzhodnem delu države zmerno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bo nebo pooblačilo, vrhovi bodo v oblakih. Več jasnine bo v zahodnem delu slovenskih gora. Pihal bo zmeren severnik, nekoliko šibkejši bo v Julijcih in zahodnih Karavankah. Čez dan bo v višinah dotekal toplejši zrak, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. oktober:
13.10.1958
V nočnem neurju je v Goriških brdih in Spodnji Soški dolini padlo izjemno veliko dežja. V Neblem so izmerili 225 milimetrov, v Plavah pa 158 milimetrov padavin v enem dnevu.

13.10.2009
V gorah je bilo zimsko mrzlo, v nekaterih krajih v severni Sloveniji pa je predvsem v jutranjih urah pihal močan severni do severozahodni veter, ki na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Pokljuke povzročil nekaj gmotne škode. Na Kredarici (2514 m) so sunki dosegli skoraj 160 km/h, na Krvavcu (1740 m) 102 km/h, v Lescah 99 km/h, v Bovcu 89 km/h in na Rogli (1492 m) 87 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Padang | oglasi