Torek, 16. avgust 2022, 21:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.10.2021

Vremenska napoved - 12. oktober 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > oktober > 12. 10. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. oktober 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.10.2021Danes se bo od severozahoda oblačnost povečala, po nekaterih nižinah bo v začetku še megla. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.
V sredo zjutraj bo pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici države bo prehodno rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo, popoldne bo še možna kakšna ploha. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, ponekod v notranjosti severovzhodnik. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 7, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 14, na Primorskem do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo v glavnem jasno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. Zjutraj bo v notranjosti slana.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. oktobra

Ob koncu tedna in v začetku naslednjega bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja slabelo. Sredi naslednjega tedna bomo, kot kaže, prišli pod vpliv toplih jugozahodnih vetrov.

Večinoma bo dokaj jasno in suho vreme. Ponekod po nižinah bo zjutraj nekaj megle. Od sredine prihodnjega tedna pa se bo predvidoma verjetnost za padavine v zahodni Sloveniji povečala. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije od sobote do ponedeljka še v glavnem od 0 do 5 °C, zlasti v zatišnih legah bo možna slana. V prihodnjem tednu pa bodo jutra toplejša. Dnevne temperature pa bodo v začetku približno 15, ob koncu obdobja pa se bodo približale 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno od nas pretežno oblačno, čez dan bo oblačnost povečala tudi drugje. V Alpah bo popoldne možna kakšna kratkotrajna ploha. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.
V sredo bo zjutraj v krajih severno, vzhodno in južno od nas rahlo deževalo. Čez dan se bo jasnilo, popoldne bo še možna kakšna ploha. Burja v Kvarnerju se bo nekoliko okrepila.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan bo oblačnost povečala, popoldne bodo nekateri vrhovi lahko v oblakih. Popoldne tudi ni izključena kakšna kaplja dežja, nad 1600 m snežinka. V začetku bo pihal zmeren severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo v začetku oblačno, zlasti v hribih na vzhodnem delu države bodo možne manjše padavine. Meja sneženja bo na približno 800 m nadmorske višine. Popoldne se bo oblačnost trgala. Znova bo zapihal zmeren do močan severnik. Ohladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. oktober:
12.10.1970
Potem, ko je bilo predvsem v notranjosti prejšnja dva dneva neobičajno toplo, je sedaj toplo obdobje doseglo vrhunec tudi na Primorskem. V Biljah pri Novi Gorici je sonce ogrelo zrak na 28,2 stopinj C, v Vedrijanu in Braniku na 28,0 stopinj C ter v Tolminu in Kubedu na 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Lagos | flickr hike