Torek, 16. avgust 2022, 20:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.10.2021

Vremenska napoved - 11. oktober 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > oktober > 11. 10. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 11. oktober 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.10.2021Popoldne se bo od severozahoda jasnilo, na vzhodnem delu države šele pozno popoldne ali zvečer. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Veter bo popoldne postopno ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na Primorskem do približno 18 °C
Jutri bo v začetku v glavnem oblačno. Popoldne se bo oblačnost trgala, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, na Primorskem do približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 14, na Primorskem do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo zjutraj bo ponekod prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo na Primorskem delno jasno, drugje bo spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi manjšimi plohami. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, drugje prehodno severovzhodnik. V četrtek bo v glavnem jasno s šibko burjo na Primorskem.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. oktobra

Za vikend in začetek drugega tedna pa izračuni kažejo, da se bo znad Atlantika nad Evropo razširil višinski greben, ki bo v naslednjem tednu prinesel toplejši zrak, vendar za nižine v tem letnem času zaradi inverzij to ne pomeni nujno otoplitve pri tleh.

Večinoma bo delno jasno in v glavnem suho vreme. Po nekaterih nižinah bo zjutraj nekaj megle. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije v glavnem od 0 do 5 °C, zlasti v zatišnih legah bo možna slana. Dnevne temperature bodo med 10 in 15, na Primorskem približno 18 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije delno jasno. Tudi v krajih severno od nas se bo čez dan ranebo zjasnilo. Drugje bo še prevladovalo oblačno vreme, v krajih južno od nas bo ponekod rahlo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, pod Velebitom zelo močna burja, ki bo popoldne slabela.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, popoldne se bo od severa jasnilo. V krajih vzhodno in severno od nas bo možna kakšna kratkotrajna ploha. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno, le v zahodnih Julijcih bo že delno jasno. Drugje se bo čez dan postopno jasnilo, vendar bo v gorah vzhodne Slovenije oblačnost vztrajal večji del dneva. Tam bo možna še kakšna kaplja dežja, nad 1200 m snežinka. Pihal bo zmeren, v gorstvih južne Slovenije, močan severovzhodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura na zahodnem delu države približno 3, na vzhodnem delu države približno 2, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v začetku oblačno, popoldne se bo oblačnost trgala. Popoldne bo v Julijcih še možna še kakšna kaplja dežja, nad 1600 m snežinka. Pihal bo zmeren, v gorstvih južne Slovenije, močan severni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura na zahodnem delu države približno 4, na vzhodnem delu države približno -4, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. oktober:
11.10.1970
Popoldne je bilo v veliko krajih ponovno zelo toplo za sredino meseca oktobra. V Tolminu in na Slapu pri Vipavi se je živo srebro povzpelo na 27,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici so izmerili 26,2 stopinj C, v Ljubljani 24,9 stopinj C, v Babnem Polju 24,0 stopinj C in v Ratečah 22,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Puerto Barrios | razgled