Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.1.2021

Vremenska napoved - 9. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 9. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.1.2021Popoldne bo v večjem delu južne in osrednje Slovenije pretežno oblačno, na severnem delu države pa bo še delno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 8 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno, na južnem delu države bo občasno naletaval sneg, popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, v Gornjesavski dolini približno -10, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo na jugovzhodu v glavnem oblačno, drugje bo delno jasno, ponekod v zahodnih in severnih krajih tudi pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v noči iz ponedeljka na torek oslabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. januarja
Ciklonsko območje se bo iznad Egejskega morja pomaknilo proti vzhodu, nad našimi kraji pa bo šibko območje visokega zračnega tlaka. Proti koncu tedna se bo nad zahodnim Sredozemljem znova poglobilo novo ciklonsko območje, ki bo znova potovalo proti vzhodu južno od slovenskih krajev.

Od srede do petka bo ob jugozahodni veteru več oblačnosti na Primorskem, drugje bo delno jasno, prehodno se bo nekoliko otoplilo. Ob koncu tedna bo več oblačnosti v osrednjih in vzhodnih krajih, tam bo občasno tudi rahlo snežilo. Jutranje temperature bodo pod lediščem, čez dan bodo najvišje temperature pa v notranjosti Slovenije približno 0°C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno in zahodno od nas delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.
Jutri se bo oblačnost umikala proti jugovzhodu. Zlasti v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan se bo od juga začela gostiti koprenasta oblačnost. Baza oblakov bo v glavnem visoko nad vrhovi, zlasti v Kamniško Savinjskih Alpah ter na vzhodnih obronkih Julijcev pa bo lahko nastal tudi venec oblakov nižje, tam bo lahko ponekod megleno. Pihal bo v glavnem šibek vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -8, na višini 2500 metrov pa -11 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno, občasno tudi megleno, ponekod bo naletaval sneg. Popoldne se bo v Julijcih in zahodnih Karavankah delno zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -9, na višini 2500 metrov pa -13 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. januar:
9.1.1909
Močno sneženje v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije je ponehalo. V Kranju so zjutraj naslednjega dne izmerili 72 centimetrov (48 ur prej 7 centimetrov), v Žireh 71 centimetrov (24 centimetrov), v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 52 centimetrov (9 centimetrov) in v Postojni 40 centimetrov (3 centimetrov) debelo snežno odejo.

9.1.1976
Ob izrazitem temperaturnem obratu in sončnem vremenu je bilo v nekaterih krajih v višjih legah neobičajno toplo. Na Planini pod Mirno goro (740 m) v Beli krajini se je ogrelo do 17,2 stopinj C, v Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem so namerili 15,6 stopinj C, na Golteh (1415 m) 14,0 stopinj C, na Kumu (1218 m) 13,0 stopinj C in na Pleši na Nanosu (1258 m) 11,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sundsvall | hochfeiler