Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.1.2021

Vremenska napoved - 8. januar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 8. januar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.1.2021Popoldne se bo na zahodnem delu države in severozahodu delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala rahla burja. Drugje bo oblačno, občasno bodo rahle padavine, po nižinah v glavnem kot rahel sneg. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo delno jasno, v južnih krajih pa pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo od juga oblačnost povečala. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 1, v Gornjesavski dolini do -9, na Primorskem do 3, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na severnem delu države zmerno, drugje pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, le na južnem delu države bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V ponedeljek bo oblačno, občasno bo v nekaterih krajih naletaval sneg. Burja bo slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. januarja
V torek se bo sredozemski ciklon pomaknil proti Egejskemu in Črnemu morju. Nad srednjo Evropo in Alpami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Veter v višinah se bo obrnil na severozahodno smer. Ob koncu tedna bo od severa prodrla nova višinska dolina hladnega zraka, nad osrednjim Sredozemljem bo ponovno nastalo območje nizkega zračnega tlaka.

Od torka do sobote bo brez padavin, na severni strani Alp pa bo snežilo. Tudi pri nas v severovzhodni Sloveniji v četrtek in petek ni povsem izključeno občasno rahlo sneženje. V višinah se bo prehodno ogrelo, ob koncu tedna pa ponovno ohladilo. Jutranje temperature bodo pod lediščem, čez dan bodo najvišje temperature pa v notranjosti Slovenije približno 0°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v sosednjih krajih Italije delno jasno, drugje pretežno oblačno. V krajih južno in vzhodno od nas bodo občasno manjše padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.
Jutri bo v krajih severno in zahodno od nas delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. V prvem delu dneva se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla Popoldne bo oblačnost od juga naraščala. Ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. V Zahodnih in osrednjih Julijcih ter zahodnih Karavankah bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo. Popoldne se bo oblačnost v zahodnih Karavankah in zahodnih ter osrednjih Julijcih redčila. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -7, na višini 2500 metrov pa -13 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan se bo od juga začela gostiti koprenasta oblačnost. Baza oblakov bo v glavnem visoko nad vrhovi, zlasti v Kamniško Savinjskih Alpah ter na vzhodnih obronkih Julijcev pa bo lahko nastal tudi venec oblakov nižje, tam bo lahko ponekod megleno. Pihal bo rahel vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -8, na višini 2500 metrov pa -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. januar:
8.1.1984
Predvsem v delu jugozahodne in osrednje Sloveniji je čez dan začelo zmerno do močno snežiti, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Na Pokojišču pri Vrhniki je v enem dnevu zapadlo 62 centimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo in Cerknici 60 centimetrov, v Želimljah 51 centimetrov, v Senožečah 44 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 40 centimetrov in v Podsredi na Kozjanskem 35 centimetrov.

8.1.1985
Ponovno zelo mrzlo jutro v precejšnjem delu Slovenije, v veliko krajih je bila izmerjena najnižja temperatura po letu 1980. V Babnem Polju se je živo srebro spustilo do minus 33,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je bilo minus 32,5 stopinj C, na Pragerskem minus 27,8 stopinj C, v Kočevju minus 27,6 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah minus 27,0 stopinj C, na Bizeljskem minus 26,5 stopinj C, na Vrhniki minus 24,4 stopinj C, v Lendavi minus 23,4 stopinj C, v Ljubljani minus 20,3 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Con Son | webcams bing